Thursday, July 09, 2009

Njutbart och vemodigt

Värmen är ihärdigar än någonsin. Idag har det varit 43 (!) grader varmt i skuggan. Lite i häftigaste laget kanske. Hur som helst har det varit underbart med dopp i poolen, havet och däremellan utdelning av iskalla våta handdukar fån hotellpersonalen att badda sig med. Vi har också fått ett nytt favoritvattenhål - baren i poolen där pallarna är under vatten, vilket innebär att man sitter i poolen och sippar på den lilla drinken. Gött!

Frukosten idag inleddes med engelsk muffins med pocherat ägg, bacon och hollandaise. Dessutom en tallrik nygräddade pannkakor med Valhronachokladsås och hinnfria klyftor Valenciaapelsiner. Till det goda smoothies och färskpressade juicer. Lite mätta var vi dock från gårdagens middag som avnjöts på vårt gamla (för två år sedan) favoritställe utmed stranden där de grillar sagolika skaldjur och tjocka, möra och blodiga biffar. Att Ola efter detta klarar att sätta i sig en stor tallrik mango med sticky rice är obegripligt.

Jag hade bokat tid på spa idag för aromamassage. En underbar upplevelse med dofter av citrongräs, mynta och thaibasilika ackompanjerat av syrsor och fåglar i den inbäddande djungelgrönskan. Tro det eller ej, men som engångsföreteelse var det värt att det kostade 7 gånger så mycket som på stranden!

Tyvärr inleddes idag också vår hemresa. Vi hade denna gång beställt skjuts till båten av hotellet, vilket var klokt. Vi färdades nu i en splitter ny Toyota Futura med AC(en sådan borde ni satsa på mamman och pappan)! Det bästa av allt var att chauffören stannade kvar på piren i femtio minuter tills båten med försening avgick, och vi fick vänta inne i den kalla bilen. Nu är vi på flygplatsen. I natt övernattar vi på ett hotell ute vid flygplatsen i Bangkok, eftersom vi avreser tidigt imorgon bitti. Vi landar någon gång efter åtta svensk tid fredag kväll. Förhoppningsvis orkar vi köra hem på kvällen, annars övernattar vi någonstans.

Vill dessutom tala om att jag är vansinnigt sugen på riktigt gräddigt gräslöksfläsk med färskpotatis med jordgubbar till efterrätt... (Undrar om det hjälper att man flörtar hejdlöst och lägger huvudet på sned :-)

Stor kram och syns snart

/Cissi och Ola

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Välkommen till ösregnet och en temperatur som är 1/3 av den ni hade nyss. Fredag finns jag i Västerås - om ni skulle vilja ta en fikapaus eller så på väg hem.
Kram B

5:29 AM  
Blogger Bente Kaj said...

Hej
Antar att ni packar väskorna och gör er resklara. Själv har jag laddat upp med er blogg i fältet för de vanligaste bloggarna...
Ha en riktigt god och välförtjänt semester.
Kram Bente

5:09 AM  

Post a Comment

<< Home