Friday, July 03, 2009

Fiskbulle, very yummy

Hej på er alla

Idag har vi varit på snorkelutflykt till Koh Ma. Det är en liten ö (fast mesta tiden är det en halvö) väldigt nära Koh Pangan. Det är så nära att den under större delen av dagen (idag i alla fall) sitter ihop med den ön vi är på nu med en sandbank. Mycket vackert. Typ vid 15:00 så började vattnet skölja över på grund av tidvattnet. Nog om det.

Vad har vi då gjort där? Jo anledningen att vi åkte dit är att det ska vara väldigt fin snorkling där. Igår kollade vi och man skulle åka dit tidigt för att kunna gå över på ön. Typ vid 9:00 så skulle man behöva vada lite. Nåja som ni noterat ovan så hade de inte full koll. Det var snarare sant vid 15:tiden.

Var det fin snorkling? Jajjemen! Helt perfekt. Massor av fiskar, koraller, anemoner (inklusive anemonfiskar, modell Nemo fast röd) och annat. På morgonen var det dock lite besvärligt att ta sig till revet. Cissi skulle nog beskriva det som mycket besvärligt till och med. Så vi snorklade och sedan så tog vi oss upp till en restaurang och drack lite mango respektive vattenmelon-shake, spelade tantrix och åt även mat. Jag har fotat en massa under dagen medans Cissi fått sig massage av en manlig massör, samt lekt med en liten flicka. Jättesöt.

Efter massagen så snorklade vi en gång till och sedan ringde vi så att "taxin" kunde komma och hämta oss. Taxin bestod på ditvägen av systerhotellets jeep (trångt som f***n) och på hemvägen av systerhotellets song tah (modifikation för felstavning).

Men vad har allt detta med rubriken? Inte ett smack faktiskt. Det var snarare en bra beskrivning av gårdagskvällens middag efter det att vi Internettat.

Vi fick god mat, goda mango-shake drinkar och vi lyssnade på en massa musik. Bland annat en typ slow-rap (vet inte om det finns ett sådant begrepp) där vi inte för vårt liv kan höra att de sjunger något annat än just fiskbulle, eller möjligtvis fishbulle. Typ "Fiskbulle, ... for your cash, coming for your stash."

Efter middagen inmundigats så var vi lite sugna på någon efterrätt. Så vi bad om att få en "fruit panncake, very yummy" som det stod på menyn, samt en (typ) "bananas in coconut sauce". Vi hade uppenbarligen missbedömt den lille servitörens (inte så gammal direkt) engelskakunskaper, för trots att vi pekade och kontrollerade så fick vi en dubbelvikt pannkaka med honung. När vi öppnade så fick vi se ... ... en kluven banan! Minsann! Very yummy. Fast lite senare så fick vi faktiskt in nästa rätt och det visade sig också vara pannkaka. Det var den rätta. Nu fick vi faktiskt vår "fruit panncake". Fin och bullig och med honung. Det var bara det att när vi öppnade den så var där ... ... en kluven banan och lite ananas. VERY YUMMY... Eller kanske inte. Tja vi åt upp en del och skrattade åt det hela. Det var ju inte så att det kostade en förmögenhet, eller att vi behövde gå därifrån hungriga.

Det var allt för idag. Nu ska vi försöka lura ihop lite västerländsk mat. Vi tror vi kan kombinera ihop en middag på det som finns på menyn. Ska bara se till att de flesta blir rätt bara :-)

Hej hopp!!

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej igen sötisar,

Dom där snorkelutflykterna låter verkligen mysiga. Och en ganska bra aktivitet i värmen kan jag tänka mig :-) Det är sådana aktiviteter som jag kunnat tänka mig under veckan, dessvärre är det väl inte så mycket att se i Leken och dessutom har jag ju jobbat onsdag o torsdag och idag, fredag, när jag tänkte mig att åka till beachen så är det något sorts schizofrent väder så det har minsann inte gått :-( Nu tänkte jag att jag för ett kort liten ögonblick ska vara en gnällig närking (förutom det här lilla så känner jag mig högst positiv över både livet i stort och tillvaron i smått). När jag vaknade upp vid 5 i morse så såg jag att det nog inte var något badväder på gång, slöjorna hade börjat dra in och en mörk kant låg och väntade i väst så jag kröp ytterst lättsamt tillbaka ner i sängen och accepterade fakta. Jag hann då tänka att "gud vad skönt att det nu får rensa luften lite med både åska och regn". För får jag nu inte åka till stranden (som jag älskar) så får det gärna vara ordentligt dåligt väder så växtlighet och djur får lite vatten och vi arma människor lite ny fräsch luft på köpet. Vad händer tro ni?! Jo, det är pott-hett, molnen dominerar väl största delen av tiden, men solen finns och värmer så fint där i mellan. Sen plötsligt så dyker dom svarta molnen upp och jag tänker att yes! nu är det dags för blixtrar och dunder med magiska under (=ny luft)! Jo då, åskan börjar mullra så sakteliga och jag hör små drip-drop på taken :-)) Och så slutar det. Bara sådär. Det var allt vi fick. Ingen ny lyft inget vatten till behövande, så nej, lite gnälligt blev det. Men men nu har det gått över så nu har jag återvänt till att vara den glada värmlänning jag egentligen är! :-)

Dags för lite Casper-rapport igen tror jag. Är det ointressant? Hoppa bara över detta stycke i så fall ;-) Han har ju lidit helvetets alla kval i denna värme. Han bestämde sig för att bästa boten mot det måste vara att sluta äta och dricka. Nööööö-felknappen ringer Casper. Efter att försökt med lite godsaker som han mest ratade så bestämde vi oss för att köpa lite gourmet blöt-mat för om inte annat kunde han kanske tänka sig att slicka i sig såsen så att han på så sätt får i sig lite vätska. (Blötmaten är ju inte bra för hans mage, men behovet av att få i honom något kändes viktigare så så här fick det bli). Och jo då han har faktiskt mumsat i sig lite mat även om det inte är med någon stor entusiasm. Resultatet blev en katt som är något så när kommunicerbar och lite piggare så idag har han till och med orkat jama en hel del (kanske bajsnödig av maten - vad vet jag?). Allt om Casper.

Nu är kl 17 här i svedala och jag väntar på att min älskade man ska komma hem. Jag sa att han skulle ringa när han åkte från Finnspång (så jag kunde hinna förbereda en liten fredags-drink till han kom hem) men han har inte ringt. Och det här är väl typ enda gången jag hoppas han glömt ringa ;-) Men när han kommer hem så blir det drink och sen middag med älgbiff (inte på köttfärs utan biff-biff) och färskpotatis, mmm... Vad helgen har att bjuda på vet jag inte än men det lär ni väl få reda på vid ett senare tillfälle :-)

Ha det gott med alla pannkakor och fruktdrinkar :-)

Puss o kram från Örebro

8:11 AM  
Anonymous Anonymous said...

En liten dikt

Jag blir så trött
Ty älg är så gött
Med ett rött glas till
Jag tror jag somna vill

Ja som ni förstår så det ingen nöd på oss i svedala.
Vi funderar som bäst på vad vi skall äta imorgon...älgstek, älgfilé eller kanske björnfilé.
Med en god Classico från 2006.

Ja just ja hoppas ni har det bra!

/Stor jägaren

12:18 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hej ungar
Här kommer rapport från det riktiga Värmelandet. Gårdagen (fredag) startade som vanligt med gnistrande hetta. Vi var så illa piskade att göra några nyttiga saker på morgonen vilket tärde hårt på krafterna. Efter pustande i skuggan, mot sjön!! Efter två timmar var Lisa säker på att hon hörde Jonas skogsmaskin. Hmm! Efter ytterligare en kvart hörde hon maskinen igen, Hmm! 5 minuter därefter kl.14.00 exploderade förmodligen densamme och smällen kom märkligt nog från ovan. Hmm! Alltså här startade ett av de mer välutvecklade åskoväder som vi upplevt sedan 1991 här i Solbacken. Kraften var enorm map. eldhavet i luften, smällarna, regnen och haglen det hela pågick med samma intensitet under 5,5 timmar, det kan man kalla oväder. Ett nedslag mitt emot hörnet på vår tomt var en upplevelse man kan vara utan, först sprakade det mycket kraftigt därefter en eldpelare rakt ner med samtidig explosion som gjorde oss lomhörda i flera minuter. Det hela var lite väl spännande och lite väl nära. Våra stackars missar var livrädda hela tiden och låg under sängar och stolar och bara tittade på Lisa och mig. Traumatiskt för små kissar!
Som en följd av ovanstående berättelse förstår ni kanske att alla förbindelser till det Hahnska hemmet var (av oss själva) brutna ända fram till den senare delen av kvällen varför ngn. datorkommunikation inte var möjlig förrän i dag.
På morgonen har Lisa och jag bildat sångkören drillsnäpporna för vi har fått en bön från Monika att vi ska framföra musikstycket ”Tennessee Waltz” för Larsa när han fyller 60 år på fredag nästa vecka. Vi tyckte själva att vi drillade riktigt hyggligt vid vårt första rep. Det ska nog ordna sig när vi repat några gånger ytterligare.
Som vi läser har ni det fortfarande underbart både med avseende på bad, mat och upplevelser. Fortsätt ha det gött ungar!
PoK, Lisa och Kjell

2:44 AM  

Post a Comment

<< Home