Wednesday, June 24, 2009

Hot, hot, hot!

Tja vi läser väderprognoserna med frenesi och får där veta att det är och har varit hällregn, moln och åska i Bangkok sedan vi kom. Intressant. Solen har nämligen strålat från en klarblå himmel, ingen åska har hörts och inte en droppe regn har fallit. Vi har faktiskt aldrig upplevt så bra Bangkokväder som denna resa... (lite regn kunde faktikt inte skada - det är aphett). Gött för er att solen kommit även hemmavid. Imorgon bär det av till Koh Phangan för vår del för härligt sol och bad - det ska verklgien bli skönt. När det är soligt vill man vara på stranden - inte i storstaden.

Måste börja med att berätta om gårdagens middag som var något alldeles extra. Vi gick till ett street food-ställe specialiserat på fisk och skaldjur, på Soi 7. Där avnjöts en sanslöst god middag under ett plåttak med skarpa lysrör, dvs myspys på Thailandsvis. Vi åt bland annat grillade musslor med vitlök, chili och örter samt en helt underbar omelett med ostron som dippades i en lite kryddig tomatsås. Det sistnämnda kanske låter märkligt, men jag hade läst på nätet att ostronomelett skall vara något alldeles i särklass kulinariskt om man bara vågar prova. Både Ola och jag kan bara instämma med beundrarkören - det var ljuvligt gott och ostronen bara smälte i munnen. Definitivt något att prova, för den som har chansen!

Idag inledde vi dagen med att ta en taxi (en skötsam en - vi har för övrigt bara åkt med rejäla och trevliga chaffisar idag) till Chinatown där Ola hade bespetsat sig på Tjuvarnas marknad (Nakhon kasem). Till Olas stora förtjusning hade marknaden förvandlats till en marknad med i princip enbart radiobils- och dataspelsgrejer. Vi valsade runt där ett tag och Ola gjorde en del fynd. Därefter fortsatte vi med inventering av den mat som såldes utanför på gatan. Vi provade på söta och salta små krispiga kokospannkakor, friterade och sesambeströdda kryddiga bananer samt friterade jordnötsbollar med chilisås. Allt mycket gott och exotiskt. Synd att det är så varmt ute - annars skulle man kunna gå runt där och knapra mest hela tiden.

Vi fortsatte därefter till Siam Paragon där vi beskådade en 4D-film om livet under ytan. 4D innebär att man förutom att se saker i 3D också berörs av känselsinnet. Stolarna for alltså omkring, skakade, det blåste luft på oss och någon slags rem slog på benen ibland när det blev riktigt läskigt. Och läskigt var bara förordet. Det var fullt med elaka blodtörstande hajar, havsormar samt en massa förhistoriska havsdjur som anföll en hela tiden. Hade filmen varit längre hade jag sannolikt dött av hjärtsnörp. De varnade innan för att barn skulle kunna tycka det var otäckt, men det tyckte jag också att det var och några barn skulle jag absolut inte våga ta med dit. Får se om jag vågar bada i havet när vi kommer ned till Koh Phangan :-)

Efter filmen var vi på massage och nu laddar vi inför kvällens middag. Vi måste packa ikväll också, för taxin hämtar oss 06.40 imorgon. Hu så tidigt...

Stor kram!

/Cissi och Ola

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej på er resisar
Här hemma i Svedala har sommaren bestämt sig för att stanna och utvecklas till en värmebölja. Härligt! Dessutom har nu även nätterna blivit varma vilket stärker sommaraktierna.
Våra små damer gillar också sommaren men håller sig med förkärlek i skuggan trots att de bytt till sommarpäls. Jaktivern är inte överdriven såvitt vi konstaterar dvs. inga uppvisade byten.
För vår del är nu mathållningen baserad på de underbara sommarrätter som vi brukar inmundiga och utan dem bleve det ingen sommar.
Just nu förbereder vi oss för transport till sjön och avslutande förberedelser för sjösättning men det är så varmt där nere att arbetspassen blir väldigt korta. Här vid huset är det så varmt att det endast går att vara i skuggan.
I kvällningen planerar vi att åka till Slussvaktarstugan och titta på vackra fordon och fika.
Nej nu ska vi göra en nyttosak innan sjön, rabarbersoppa. MUMS!!
Ha det fortsatt härligt och hör av er med mera härliga berättelser från er semester.
PoK Lisa och Kjell

1:30 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hej godingar!
Ja, den värmen som råder hos er kan jag förstå blir lite jobbig när man är i en storstad, men stränderna väntar ju på er som tur är :-) Jag tror faktiskt stranden väntar på mig också, jag liksom hör den ropa hela tiden. Kan säga att jag bokstavligen smälte bort igår på jobbet. Högsäsong med massor av folk och en gassande gårdsplan att springa över fram och tillbaka gjorde att jag var blöt av svett överallt när jag kom hem kl 19 igår. Lösningen blev skuggan på balkongen. Men till helgen entrar jag stranden med ett stor leende på läpparna och antagligen kommer till och med jag att bada då. Längtar sååå! Tobbe kommer nog även han att följa med efter att han dragit en liten repa med hojjen, han åker faktiskt varje dag till jobbet nu. Han trodde nästan han var på väg på semester i måndags när han åkte men blev ju snart varse att så inte var fallet när han rullade in på Siemens parkering...suck... Men nu är det bara två veckor och en dag kvar så är det semester på riktigt, gött är vad det ska bli!

Ni måste ju naturligtvis få en lite kort up-date om vårt lilla Kassler-barn, det hör ju liksom till när man "pratar" med oss. Han har varit lite mer pipig på nätterna nu igen så inatt var det lite skytteltrafik som gällde men vid kl 03.00 så tröttnade jag och gav honom lite mer medicin och då somnade han till slut så sött. Övrig tid när vi är hemma så sitter/ligger han under vårt ny införskaffade loppisbord och myser/sover. Som ni hör så har även han intagit lite semesterfasoner (vet i och för sig inte vad skillnaden är mot resten av året mer än att han gör samma saker inne då). Vid tio på kvällen leker vi persienn-snöre-leken och springer som galningar av och an i lägenheten och sen är det bra :-)

Jag har sannerligen kommit in i sommarläsningen, halva Dödergök är nu läst och jag har svårt att släppa den. Jag bär ut farmor och farfars gamla fåtölj i köket (till öppningen till balkongen) och så kryper jag upp där med min bok och något att dricka och så bara myser jag :-)) Tack och lov så har jag inte förslappat mig helt. Än. Jag har redan tränat tre pass denna vecka och ett till är på väg i kväll efter jobbet. Kan väl dock erkänna att det är lite tungt att gå in och träna nu när jag vet att vi istället skulle kunna åka på kvällsutflykt till stranden istället. Men jag tänker att vi nog hinner med det också så småningom. Vet ju att detta är det jag mår bäst av så jag får hålla i ett tag till.

Era matupplevelser låter ju alldeles förföriska, min största oro om jag skulle åka till Thailand skulle vara hur jag skulle orka äta allt jag skulle vilja smaka. Det verkar ju finnas hur mycket som helst!! Skulle helt plötsligt vilja ha fyra magar som kossorna :-)

Tur att Ola fått lite av sitt lystmäte fyllt av lite kuliga teknikprylar, känns som att det är förhållandevis lite sådana grejer om man jämför med allt annat (dock en hel del skit kan jag tro). Häftig bio ni varit på också, vet inte riktigt om det vore min grej, en whip-lash skada till på kuppen kanske?!

Nej nu kallar jobbet, en till dag i värmen sen blir det lite vila några dagar. Fortsätt ha det bra och hoppas resan nu har gått bra. Ta ett härligt bad för mig också (och Tobbe, men INTE Casper, han gillar inte vatten)

Stor puss o kram Milla med bihang

2:14 AM  
Anonymous Anonymous said...

Härnösand calling.
Gillar inte att ni blir kidnappade... sluta med sånt omedelbart! Annars verkar det ju bara toppen med er och vad ni gör (och äter).

Själv har jag varit på ännu en Göteborgsresa några dagar och konstaterar att resandet är över för säsongen. Skönt.

Idag kvartalsundersökning av min blåsa - är fortfarande inte läkt men ser i övrigt helt fin ut :-)

I helgen kommer Johan hit för att bo en vecka medan han har en kursvecka för blivande operasångare tillsammans med en operasångare och en litteraturvetare. Ska gå på konsert på söndag i Svall.

Min jobbtermin är för nedräkning, om en dryg vecka släpper jag mig själv lös.

solvarma kramar från Bente

7:18 AM  

Post a Comment

<< Home