Wednesday, July 02, 2008

Ormar? Nej - bara sma kobror!

Igar inleddes dagen med hallregn. I hotellservicen ingar att de springer runt och delar ut paraplyer till en om det borjar regna oavsett var man befinner sig (dvs vaknar man till regn sa star det paraplyer utanfor husknuten och borjar det regna pa restaurangen kommer de med paraply till bordet). Igar lag grannarna i srandpaviljongen brevid med paraply ovanfor sig ikladda bikini. Ola och jag hade tur eftersom det inte regnade in sa mycket dar vi var, vilket medforde att man snallt kunde ligga kvar och lasa.

Tyvarr kunde jag inte motsta att boka en ny tid hos Tong igar. Det blev forst en pedikyr och darefter fotmassage. Tong tyckte dock att min rygg behovde masseras efterom hon kande vid fotmassagen (!) att min rygg var ond (vilket var sant, p g a att sangen ar en aning for hard...). Hon gjorde ocksa superbehandling av mitt ben med massage med olika kramer. Mitt ben forresten... ja det ar ratt sa besvarligt. Huden ar helt blanksliten pa ett omrade stort som en kvadratdecimeter och dartill ar jag svullen, rod och bla pa ytterligare nagra kvadratdecimeter. Huden stranar och svider nagot fruktansvart... Idag pa morgonen har dock Tong varit nere vid stranden och masserat benet med sina dundersalvor och dessutom i lonndom skickat med en flaska av nagon undergorande olja (¨hurry, you must hide it, cannot give¨).

Igar sken det upp och blev riktigt soligt och klart. Vagorna var ocksa lite mindre, vilket gjorde att jag antligen vagade folja med Ola och snorkla ute vid piren. Jag har tyckt att det varit lite laskigt nar vagorna varit for hoga och det har ocksa kants lite stromt. Snorklignen darute var dock jattefin. Kulkul!

Ola skriver... Inte mycket speciellt har hant. Mest legat under parasollet (eller hur man nu ska beskriva det). Lite sol, lite bad. Minst sol faktiskt eftersom de ar en mellandag igar. Tja det var val det att beratta... :-)

Efter detta informativa inlagg fran Ola sa fortsatter jag att beratta. Ola har framfor allt glomt att beratta om sin stora karlek - kameran. Den finns med overallt han gar och han fotar det mesta. Flera ganger har personalen kommit rusande nar de sett hur Ola med stort engagemang fotat nagot nere pa stranden eller uppe i ett trad. Antagligen tror de val att han ser nagot hejdlost varanslagsmal eller en gigantisk pytonorm som ringlar sig i ett trad. Foremalen pa bilderna ar dock oftast en liten sandkrabba, nagra myror pa parad, en blank skalbagge eller nagot liknande. Behover jag saga att malaysierna inte ar fullt lika imponerade... De haftiga djur vi sett har han inte lyckats fanga pa bild, dvs havsornar och varaner. Jag kan saga att det frestar pa att vara uppmarksmahetstorstande fotografhustru ibland, nar Ola blir staendes efter vagen hela tiden :-)

Igar inledde jag samtal med nagra har i personalen om det eventuella utbudet av ormar, eftersom ni ju vet att jag har ett skrackblandat intresse for dessa djur. Forst fragade jag massagetanten om de aldrig sag nagra ormar. Svaret jag fick var ¨no snakes, only small snakes¨. Jaha fortsatte jag, nagra kobror? ¨ No only small cobras¨. Ja det kandes ju betryggande... Pa kvallen inledde jag ett liknande samtal med var tystlatne och nagot reserverade servitor. Han blev eld och lagor over det roliga samtalsamnet. Pa fragan om det fanns ormar svarade han ¨Yes yes, plenty, both green and brown. They live up in the ceiling. If I see one I can get it for you. You like snakes?¨. Jag forklarade skyndsamt att jag snarare var radd for dem och fragade om ormarna inte var giftiga eftersom han kunde hamta dem. Detta tyckte var servitor inte var en relevant fraga, utan borjade istallet demonstrera hur han brukade halla ormarna i svansen och svinga dem runtrunt sa att de blev yra i huvudet. Da spelade det ju ingen roll om de var giftiga eller ej... Nar jag fragade om kobror, ryckte han pa axlarna. Det verkade inte som han hade sa stor koll pa vad det var for sorter de dar bruna och grona ormarna. Jaja - vi har olika satt att se pa det dar med risker och vilka kunskaper man behover ha...

Kvallen igar avslutades dock pa ett magiskt satt. Vi hade bestallt att fa middagen serverad ute i en av paviljongerna pa stranden. Man far da ett fardigt lyxpaket och en himmelskt romantisk miljo. Det var tanda ljus overallt pa var vag och ute i strandpaviljongen. Bordet var dukat med vackra blommor. Vi serverades forst vara aptitretare, friterade rakchips med sweet chili och en sked med inlagda bongroddar. Till detta en iskall chardonnay. Forratterna ankom darefter - friterade sma paket med lax och varrulledeg, kryddiga kycklingfyllda tomater och vinkokta musslor med chili och thaibasilika. Nasta ratt var sallad och i detta fall en chilistark kyckling- och bananblommesallad. Darefter sotsyrlig skaldjurssoppa Tom Kha Kha. Till varmratt serverades helstekt Seabass med papayasallad, jatterakor med vitloks- och smorsas, sesamstekt sparris samt fried rice med skaldjur. Till sist kom efterratten i form av ljuvligt len creme caramel. Gissa om det var mycket mat och fantastiskt gott? Att dessuom sitta precis vid havet och titta upp mot den stjarnklara himlen och skala med varandra gor inte upplevelsen samre. Romantik pa MVG-niva!

Skont att hora att ni far lite varme hemma ocksa. Tong har talat om for mig att mina fotter ar torra pa grund av det daliga klimatet i Sverige. ¨Too cold¨. Kanske vore mjukare fotter ett argument for mer asiensemestrar? Idag lamnar vi tyvarr detta paradis och aker vidare med nattbuss upp mot norra Malaysia for fortsatt semester pa Perhentian Islands.

Angaende taxfreeshopping, har jag mottagit osnkemal fran mamma och pappa. Du Millan ar ocksa valkommen att lamna onskemal om dina parfymer. Du beoer ine fora over pengar, vi loser det sedan. Vi kan dock inte lova nagonting vad galler taxfree, eftersom vi inte far handla pa flyplatsen i KL (pa grund av lagen om vatskor), utan endast i Amsterdam. Tiden pa Schiphol ar kort, men hinner jag sa handlar jag med vad ni vill ha.

Kram!

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej på er!

Jaha, då var vistelsen på paradisön över för denna gången, men kanske kommer ni tillbaka? :-) Det ska bli spännande att se vad ni kommer till nu, kan det bli bättre än det ni varit på?! Bättre behöver ju inte betyda mer lyx och vackrare miljö utan kan helt enkelt vara något annorlunda som tillfredställer ett annat sinne, vi får se, spännande som sagt! Hoppas att resan "hit" gick bra iaf.

Jag är precis hemkommen från min sedvanliga onsdagsfika med tjejerna, mycket trevligt som vanligt! Har också varit hos sjukgumnasten som ju naturligtvis inte var så nöjd med hur min kropp mådde och "såg" ut, men efter mycket möblerande så känns det nu iaf lite mindre "låst" så förhoppningsvis blir det bättre. Jag toppar ju med min lyxkur imorgon så det blir nog bra :-) Jag har idag arbetstränat (och ska imorgon också) och nu är det full rulle där ute, folk bara svämmar dit. Kul med lite action! Men jösses jag höll på att få värmeslag där inne idag! Alltså luften står still därinne och så ska man fnutta fram och tillbaka och upp och ner för trapporna, svetten lackade kan jag säga... Men får man bara vara ute och ta det lite lugnt så är ju värmen underbar! Tack för att den äntligen är här, om än bara för ett tag.

Nej nu klipper det i mina små blå (eller gröna är dom ju...), dags att sova så att jag orkar ta mig an morgondagen.

Puss o kram till er! Tobbe hälsar naturligtvis hela tiden, han läser er blogg varje dag, precis som jag :-)

/Milla och Tobbe

(Skickar lite parfym-önskemål en annan dag, och det är helt ok att inte köpa, jag vill verkligen inte att ni ska stressa livet ur er för det, utan det är bara om tiden och lusten finns :-) ).

1:29 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ni drar norröver. Lämna ormarna där ni är.

Jag har dragit söderöver. Är i Solna hos grisarna och här är varmt så jag nästan får panik.

Har lärt mig cruisa med bilen. Lätt att köra långt då. Det gick som en dans till Sthlm.

Kram Bente

3:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hej ungar! Kul att läsa era både utförliga och långa redogörelser från er paradis ö. Nu får vi hoppas att ert nya resmål också är bra men det kanske kan bli svårt att överträffa det ni upplevt. Men vi ser fram mot att få läsa i nästa kapitel. Här hemma har sommaren återvänt med sol och härlig badtemperatur. Detta medför att måsten och nyttosaker skjuts på framtiden till förmån för njutning av sommar. Gårdagen ägnade vi åt badliv efter en morgon och förmiddag med rissläpande och skogsavverkning. När sommarens lathet inträder blir uppfinningsrikedomen bättre i alla avseenden när det gäller att finna bekväma lösningar. Ett exempel på en sådan lösning blev middag på Promen i Larsas och Monikas sällskap i går kväll. En helt förtrollande vacker kväll med underbar mat och dryck i härliga vänners sällskap. Latheten fick sin belöning när maten tillreddes och bars fram av andra människor än oss själva. Just nu gäller att gå ut och flytta alla vattenspridare till nya platser för nu är det extremt torrt. Torkan har slagit till så till den grad att björkarna blir gula och löven faller av plus att gräsmattan mest påminner om en halmbädd. Men ingen klagan det är skönt med sommar. Sköt om er och ha det bra. Kram Lisa och Kjell.

1:30 AM  

Post a Comment

<< Home