Sunday, June 29, 2008

Nara doden IGEN!

Man kan tro att livet pa denna lilla plats skulle vara helt handelselost och slott, men sa ar icke fallet! Cissi har an en gang lyckats med att nastan ta livet av sig - denna gang i en trapp! Som sagt - det ar inte ormarna som ar det storsta problemet pa den har resan. Men vi borjar val lite tidigare pa dagen...

Efter sol, snorkling, och god lunch var det dags for session pa Samadhi spa dar jag skulle inleda min tvadagarsbehandling. Spaet ligger langt uppfor flera trappor i vidunderlig djungelgronska dar jag blev emottagen av en fortjusande thailandsk kvinna som sa at mig att ta av alla mina klader, Vada alla tankte jag, dar jag stod i min bikini... Joda allt skulle av och sedan skulle jag ligga dar naken pa hennes badd och titta ut over en fantastisk utsikt over hav och djungel. Hon borjade med att scrubba in hela min kropp med en lotusdoftande scrub, och nar jag sager att hon skrubbade overallt sa menar jag i princip overallt: skinkor, armhalor, ljumskar, brost och venusberg. Hon scrubbade overallt utom i haret pa huvudet och inne mellan benen. Nar hon scrubbat klart masserade hon in silkig iskall yoghurt blandad med honung over hela kroppen. Underbart skont! Darefter baddade hon in mig i flera lager med handdukar sa att jag sag ut som en mumie och dar fick jag sedan ligga med en svalkande grej over ogonen. Darefter blev jag utskickad till en urmysig utomhusdusch mitt i gronskan dar jag fick skolja av mig allt scrubbet. Sedan paborjades den riktiga massagen. Det var essentiell oljemassage, dvs hon masserade mjukt och langsamt in hela kroppen i varm eukalyptusdoftande olja. Jag skojar inte nar jag sager att jag var mjuk som en bebis i huden efterat. Sa harligt! Nar jag skulle ga darifran serverade hon mig et stort glas med hett citron- och ingefarste, som jag skulle bara med mig nedfor trapporna. Teet var varm, men jag gick forsiktigt. Nar jag kom fram till slutet maste jag ha blivit oforsiktig for pa nagot satt snubblade jag och for huvudstupa framat sju trappsteg ned pa ett stengolv. Gissa om jag slog mig? Som tur var sag en av de som jobbar har nar jag ramlade och sprang och hamtade bade husband och forbandslada. Det var rena turen att jag inte slog ihjal mig med tanke pa att jag for med huvudet fore nedfor trappan. Istallet klarade jag mig undan med skrapsar pa nagra stallen och ett riktigt styggt blamarke som tacker storre delen av ena vaden (blamarke later lite fjuttigt i sammanhanget – jag har djavulskt ont i benet, det ar varmt, stelt och rott och pulserar t o m idag – dagen efter). Tillbringade storre delen av kvallen med att badda med is eftersom skadan fran borjan var blasvart och behovde kylas ned. Hoppas dock det ordnar sig med lakningen. Bossen har har hotat med aka till doktorn annars, och det vill jag inte vara med om.

Under tiden jag var ute pa aventyr sa var Ola ute pa hajk. Det gar inte att ta nagra jattepromenader harifran eftersom vi bor langs en bergssida som ar full med stora stenbumlingar och kompakt djungel och darmed ar helt omojlig att klattra pa. Man kan dock ga langs stranden och klattra over till en annan strand, som gar att folja en bit. Sedan ar det dock stopp enligt Ola. Da far man simma om man skall ta sig vidare. Men det finns ocksa kanot att lana gratis pa resortet och man kan kopa utflykter till andra stallen dar det ar battre at vandra, for har ar vandringsmojligheterna begransade. Det ar mer bada som ar temat har :-)

Idag provar jag att blogga tradlost fran nya lilldatorn liggandes i min solsang pa stranden.

Kram! Mamma och pappa – var haller ni hus? Dags att skriva lite!

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Nytt testförsök, Lisa/Kjell

3:25 AM  
Anonymous Anonymous said...

Vi får iväg vart tionde försök. Hopplöst! Lisa/Kjell

4:20 AM  
Anonymous Anonymous said...

Men lilla gumman min! Vad gör du?! Du måste ju vara rädd om dig. Be dom bära dina saker nästa gång så du enbart kan ta hand om dig själv, jag vill verkligen inte att du slår dig halvt fördärvad! Håll dig på stranden nu ett tag och så hoppas jag att du snart blir mycket mycket bättre. Kan ju bara tänka mig hur ont det gör... Din stackare...

Annars lät ju det där med massage och scrub väldigt härligt, har faktiskt varit (och ska på torsdag igen) på en sådan behandling, dock utan vidunderlig utsikt och djungel... Får tänka mig det på torsdag när jag ligger där i det mörka rummet :-)

Vidare så har m o p både en gång förra veckan och flera gånger idag försökt få in kommentarer men det vill sig inte alla gånger (bara vissa som kommer in som ni kan se). Därför ska dom maila över en kommentar som jag ska klistra in och skicka iväg så ni ändå får höra från dom, men då vet ni iaf!

Sköt om er och var försiktiga!

Varma kramar från Örebro

4:37 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hej kära ungar!
Våra svar till er försvinner ut i cyberrymden, tyvärr. Nu gör vi ett nytt försök genom Milla o Tobbe.
Ursäkta att vi varit dåliga på att svara,men tiden har inte räckt till. I lördags hade vi Soli o Owe här,jag förstår att åtminstone Cissi vill veta menyn. Den var följande: först en välkomstdrink Skogsskumpa med tunnbrödssnittar med parmesan,persilade ochsesamfrön som man gratinerade i ugn. Därefter var det en tallrik med parmaskinka, salami, melon, oliver och stora kapris samt bröd att doppa i olja. Tll varmrätt laxbiffar med Minerva, sallad, ochcreme fraiche sås med caviar.Till efterrätt vit chokladmousse med jordgubbaroch lite limesocker, plus ett glas Amaretto. Senare på kvällen var det kaffe med en liten smördegsbakelse med creme fraiche ,lime och jordgubbar. Det var det hela . Gott och trevligt var det.
Här hos oss har vi det också händelserikt om än i små mått mätt med era upplevelser.På morgonen har vi haft inne en kopparorm, två fästingar och en något försvagad levande näbbmus. Det är våra små rara husdjur som förser oss med dessa.
Till den lilla drullmostern vill vi bara säga att vi är glada att att det verkar ha gått någorlunda bra och att det inte blir alltför stora hinder för den övriga semestern.Ni verkar ju ha en drömsemester och det är er väl förunnat.
Förra veckan var vi och tittade till ert hus, allt verkar va i sin ordning.
Pappa glöde lämna namnet på den wisky ni ev. skulle köpa. Den heter Lagavulin single islay malt whisky 16 år.
Ha det nu fortsatt underbart och ta hand om varandra kram till er båda, från Lisa o Kjell.

9:13 AM  
Anonymous Anonymous said...

Men, det var väl inte en äventyrsresa ni åkte på? Och var det inte SPA du skulle på? Det måste ha blivit nåt fel i leveransen!

Hur gick hajken till?

Kram Bente

9:55 AM  

Post a Comment

<< Home