Wednesday, June 25, 2008

Nästan dödad av en bit vattenmelon

Ja här har man gått omkring och varit orolig för ormar, stingrockor, flygplan och massor av andra saker och så håller man på att bli oskadliggjord av en bit vattenmelon. Gårdagen blev överhuvudtaget inte vad vi tänkt oss (men dock inte ett dugg sämre för det) på grund av den tryckande hettan. Vi placerade oss istället vid hotellets tjusiga utomhuspool på sjättevåningen mittemellan alla skyskrapor i en säng i skuggan och njöt hela dagen. Vid lunch gick Ola iväg och köpte lite melon och dryck och svalka oss med. Jag lyckades dock sätta en melonbit i halsen på ett sätt så att både Ola, jag och andra hotellgäster hann bli ordenligt rädda. Efter akut luftkris lyckades jag dock till sist hosta upp melonbiten. Herregud vilken pärs!

Efter en svalkande dag vid poolen drog vi iväg till skräddaren Mr Wong, som jag lyckades bli osams med, varför en sympatisk kvinna fick hämtas in och hjälpa till och ställa saker tillrätta. Jag har beställt ett par byxor och vi får väl se om de blir till belåtenhet idag eller inte. Hon skulle i alla fall börja om från början eftersom Mr Wong mätt fel och lyckats åstadkomma de mest märkliga byxor jag sett.

Efter svettpärsen hos skräddaren käkade vi gott på en kinesisk restaurang. Ångade dumplings med kryddig fläskfärs, fläskgryta som lindades in i små pannkakor med färsk koriander och chili samt krispigt friterat fläskkött i sötsur sås. Mums! Några viner går inte att få tag på på de vanliga ställena, utan endast om man går på lyxrestauranger(som man inte vill gå på, eftersom maten är klart godast på gatuställena) och då är det rejält dyrt. Hursomhelst är inte detta mat som vin lämpar sig till. Ska man ha något alkoholhaltigt får det bli öl, som de har på en del ställen. Oss kvittar det dock - de goda fruktdrinkarna är tusen gånger godare! Ett annat problem här är att all mat skall intas med pinnar. Igår förbarmade sig dock en av kockarna över mig och bar ut en sked och en gaffel eftersom jag spillt över både mig själv och bordet samt dessutom hade svårigheter att få i mig käket överhuvudtaget. Kanske vore en bra bantningskur det där med att äta med pinnar? Ola är dock slängd som sjutton med pinnarna!

Efter maten tog vi en taxi till anrika Raffles hotell för att avnjkuta den berömda Singapore sling i deras Long bar. Detta var faktiskt en verklig upplevelse med underbar flott kolonialmiljö. Drinken smakade utmärkt och till den bjöds de obligatoriska jordnötterna med skal som står utställda på alla bord. Nötterna skalas och skalen skall slängas på golvet! Härligt med lite lyx, men det syntes rätt väl vilka av besökarna som var turister på besök för att dricka den berömda drinken och vilka som var vanliga lyxbesökare.

Idag vaknade jag kl 06.00 och kände mig orolig för morgondagens flygning. Hade vi verkligen kontrollerat orderbekräftelsen tillräckligt? Det visade sig att vi inte hade, varför jag efter lite tankeverksamhet beslutade mig för att väcka Ola. Det stod nämligen att biljetterna skulle hämtas ut på en flygplats som heter Subang och som ligger i Malaysia - ja ni läste rätt, Malaysia. Ola fick ringa till flygbolaget och efter en stunds diskuterande gjorde de upp att biljetterna skulle kunna hämtas här i Singapore. Puh! Vi får väl hoppas att de finns på plats imorgon när vi drar vidare mot paradisön Tioman.

Idag blir det en tur till Sentosa island för att bl.a. besöka Underwater world.

Kram till er alla, men särskilt till Bente som kom hem i oförrättat ärende.

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej Äventyrarna! Lisa har sänt återkoppling till er idag, men tyvärr har nog tagentdjävulen spelat henne ett spratt vilket betyder att inget lämnade oss. Men New try! kommer imorgon från Lisa. Jag börjar min semester idag eller vad man kan säga. Men nu skiter jag i jobbet för sommaren. Sköt om er ungar och mosa melonen. PoK Lisa och Kjell.

8:04 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hej godingar!

Åh vad kul det är att läsa om era äventyr! Melonbiten var väl inte så kul, men det gick som tur var bra, det tackar vi för! Var och tränade när du messade och ringde Cissi, så jag är ledsen att jag inte svarade. Men allt är bra här, fortfarande "krasslig" men på tisdag har jag återigen tid hos sjukgymnasten så då ska det väl förhoppningsvis bli lite bättre. Har muntrat upp mig med att gå på "Sex and the city"-filmen som var så vansinnigt bra så jag skulle kunna gå och se den igen idag om det var så. Har även träffat Madde vilket var supermysigt.

jag återkommer snart igen på bloggen (har varit fullt upp så jag har inte läst era härliga inlägg förrän nu, men bättring på väg :-) )

Stor kram till er båda från syster och svåger med katt, i Örebro

11:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

Det låter som en verkligt urhärlig semester inklusive nära-döden-upplevelser. Gillar tt kunna följa era öden och äventyr.

Grunnar på alla tekniska prylar som kanske finns. Video-kamera till Tuva i födelsedagspresent. Vad säger du Ola. Skulle det gå för sig att du köper ut o får betalt efteråt? Vad behöver du veta för att kunna svara? Du kan t ex svara här som en kommentar - jag läser den.

1:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hej igen.

För tydlighetens skull. Det var jag som skrev nyss.

Kram från Bente

1:52 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hej

Tyvarr har vi lamnat alla shoppingstallen sa kopa videokamera kan vi tyvarr inte langre.

Ursakta franvaron av svenska tecken... :)

// Ola

7:20 AM  

Post a Comment

<< Home