Sunday, June 22, 2008

KL - äntligen här!

Ja nu har vi hunnit att landa så smått här i Kuala Lumpur eller KL som alla säger här. Resan ned var naturligtvis mastig, men gick över förväntan bra. Det värsta är väl att åka ekonomiklass när man har ischias...

Igår eftermiddag när vi kom hit började vi med att installera oss på fantastiskt flotta Swiss Garden hotel, som är byggt i modern asiatisk stil. Verkligen tjusigt! Sedan var nästa steg att leta reda på ett trevligt hawker stall, där vi skulle kunna inta vår middag. Ett hawker stall är ett hål i väggen där någon står och rör i lite grytor, har lite kött på grillning och en massa grönsaker överallt. Man sitter oftast på plaststolar (men som ni vet har ju jag lite fobi för plaststolar varför vi letar ställen med kanske trästolar eller metallpallar) i ett pastellfärgat rum med skarpa lysrör i hela taket. Maten serveras ofta i färgade plastskålar. Görmysigt! Maten är dock enastående god och autentisk - inga turistkryddor där inte. Vi åt friterade revben i sötsur sås, söta kryddiga nudlar med grillad fläskfile och ägg- och saltfriterade jätteräkor. Ååååh, säger jag bara! Därefter letade vi oss fram till ett ställe med underbar fotmassage som gjorde att mina stackars svullna fötter och ben lugnade sig en aning. På grund av jetlag blev dock kvällen tidig.

Idag har det varit betydligt mer action. Vi inledde med att ta oss till Menara tower som är en 421 m hög mast, där man kan åka upp och har vidunderlig utsikt över hela KL. Därefter shopping i Golden triangel för hela slanten. Det blev både en ny kamera till Ola och äkta Espiritklocka och äkta Guesssolglasögon till Cissi. Lagom till när dagens regn- och åskväder kom letade vi oss fram till en ny fotmassage där vi njöt medan regnet strilade utanför. Ni kan inte ana hur skönt det är när man shoppat järnet! Jag blev i vanlig ordning väldig kompis med massagetanten - hon presenterade sig för övrigt som Nr 10. På kvällen fortsatte vi till kvällsmarknaden i Chinatown där vi har gjort riktiga fynd på diverse kopior. Vi har också avnjutit världens godaste nudlar som vi pekat oss fram till på en bakgata. Fulländat! Nu snart är det natten och imorgon kör vi järnet igen!

Hoppas allt är bra med er!

Kram!

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej mina godingar!

Shopping, shopping, shopping - åh, så härligt! Och Ola du hänger på, lite ovanligt... Men det kanske finns kuliga teknik-prylar som passar dig :-) Och denna fotmassage, det skulle man behöva efter sina shopping-eskapader här i Örebro också, ni kanske kan höra om nr 10 ska komma hit :-)

Vädret här hemma är riktigt blåsigt vilket håller på att göra mig vansinnig. Jag väntar fortfarande på den här härliga sommarvärmen som var för några veckor sen, det vore något det! Midsommarafton körde jag med halsduk, brrr... Men vi hade himla kul och maten var god, så det gick ingen nöd på oss. Resten av helgen har vi minst sagt tagit det lugnt vilket har varit skönt och välgörande. Nu väntar en ny vecka med allt vad det innebär, förhoppningsvis kommer Madde hit vilket skulle göra mig mycket glad!

Fortsätt att ha det underbart bra och sköt om er så hoppas vi på att höra från er snart igen (det är u så kul att läsa om era strapatser :-) )

Kramar från Örebro

8:25 AM  
Anonymous Anonymous said...

Midsommar kan firas på olika sätt. Själv var jag med Tuva och johan i Strinne ca en mil söder om Sollefteå hos Barbro Fröst och Bertil Ödlund på Bertils fädernegård. Tre gårdar intill varandra med ett Ödlundsyskom i varje. Under midsommar (som jag bloggat om) var vi mellan 14 och 98 år gamla. Vädret överraskande bra.

Nu har T & J åkt. J ska ha konsert med lillebror Johan i Malingsbo Dalarna ikväll.

Ola. Är lite avis på ditt köp av kamera. Man skulle varit där.

Maten låter helt ok, men midsommarmaten här hemma är inte fel den heller.

Ha det fortsatt bara bra med shopping, fotmassage och goda måltider under rosa neonljus.

Kram B

1:46 AM  

Post a Comment

<< Home