Sunday, July 01, 2007

Wet T-shirt contest!

Jahapp nu är det Ola som bloggar.

Idag har det varit en heldag (inte kvällen) på snorklingstur. Det började tidigt med frukost och sedan bar det av med ett folkabussliknande fordon till Båten. Där fick vi ett var sitt grönt bomullssnöre för att visa vilken grupp vi tillhörde. Idag var det inte klistermärke, förmodligen för att det inte skulle fungera i vattnet. När vi skulle gå i båten var det vatten nästan upp över låren så vi var lite bekymrade hur vi skulle hålla oss torra. Cissi bad även om sjösjukepiller, vilket vi fick.

Så bar det av! Det var ganska snabbt, rätt hög sjö, vilket resulterade i att vi blev blöta i håret. Efter några minuter till blev det ännu högre sjö och bra fart, vilket innebar att vi blev genomblöta i håret, och ganska så snart var vi lika blöta som om vi tagit ett rejält dopp. Tack och lov hjälpte de till att stuva undan packningen innan det blivit för blöt. När vi åkt sisådär en timme (av två) så hulkades det (och mer) bland de andra i båten. Själv mådde jag sisådär, med bortdomnade armar och ben. Det gick dock rätt bra och till slut var vi framme på Koh Tao och stranden/viken Mango Bay.

Ljuvligt! Snorkelturen varade i ca en timme och vi han se allehanda fiskar, krabbor, koraller, snäckor och liknande. Där hitta Cissi ett rejält fiskstimm, som var så stort att om man simmade in i det så såg man inte ut (åt vissa håll i alla fall) för att det var så mycket stora fiskar ivägen. Häftigt!

Efter detta så åkte vi iväg för att äta mat och få lite fast mark under fötterna en stund. Att ta sig ur båten visade sig vara ett mindre äventyr vi klättring på däck i trånga utrymmen. Cissi löste det hela genom att hoppa i plurret och vada i land. Det gick fint förutom två skrubbsår på benen. Samma sak på vägen tillbaka (dock utan skrubbsår).

Nu var det dags för nästa snorkeltur på Koh Nang Yuan. Det är tre små öar som förbinds med en strandremsa av sand. Även dennaa gång visade det sig vara svårt att ta sig i land, men denna gång fanns inte "hoppa i plurretalternativet". Det gick dock bra eftersom det "bara" var en stege med rejält mellan gliporna. Väl i land så tog vi oss över strandremsan och började snorkla. Det var ganska så annorlunda mot det andra stället. Mer olika fiskar och även havsanemoner, sjöborrar, "sjögurkor?" och en massa annat som jag inte vet vad det är. Där var vi i ca en och en halv timme.

På tillbakaresan var det förvånansvärt många som frågade efter sjösjukepiller samt att ingen ville sitta nere i durken. Eller så kanske det inte är så konstigt: "No I do not want to sit there. Everyone that do that get sick!"
Det var bara en (tror jag) som behövde använda påsen på tillbakavägen. Blött blev det också, så handdukar, T-shirts och annat som folk hade på sig blev blöta igen (om de någonsin torkat). Dock inte lika blött som på vägen dit. Det tog även en halvtimme mindre tid.

Sammanfattningsvis kan man säga att vi varit på tre och en halv timmes "Wet T-shirt contest", två och en halv timmes snorkling och en kort matpaus. :)

På kvällen gjorde vi det vanliga, åt glass, åt mat (samma ställe som i förrgår) och nu surfar vi lite. Cissi har även köpt snorklingsgrejjer, så det kan nog bli fler turer någon annan gång. :-D

Kram

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Vad härligt det låter med gurkor och anemoner i havet.
/B

11:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hej ungar.
Här har varit lite stappligt med Lisa och mig idag. För mycket arbete igår ger förtjusande träningsvärk idag. Detta passade förträffligt då förmiddagen ägnades åt trädgårdsskötsel på Annebergsslingan. Men efter många pausar blev uppdraget slutfört. Vi kan meddela att blåbärsskörden kommer att bli enorm om inget oförutsett inträffar. Vi täckte över er körsbärsskörd med en av era odlingsdukar så ni får chansen att smaka dessa ljuvliga bär när ni kommer hem. Vi kan intyga att de är goda. Mums!!
Nu ska vi åka till Karlstad igen för att spruta våra kissar mot kattpest. Vi bara ränner denna första semesterdag. Pust!
Njut nu vidare på er semester så hörs vi senare.
PoK, mamma/svm och pappa/svf. Kram!

6:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

Snorkla i fiskstimm, mmm, vad härligt. Vilken upplevelse!

Jag har också haft en upplevelse idag, en när-döden-sån. Jag har tränat. Jag har ju ändå hållt igång lite, men attans vad snabbt man tappar kondition. Jädrans kul var det ändå så jag är mycket nöjd. Dessutom behöver jag ju inte göra så mycket mer ikväll. Ska faktiskt ta mig lite mat och dimpa ner i soffan och titta på sommartorpet med Ernst - inte missa!!!

Fortsätt njut av bad, god mat, snorkling, massager (hos "syrran", "now and forever" om hon får bestämma) och allt annat som hör semester till, så hörs vi snart!

Kram från Örebro!

10:49 AM  

Post a Comment

<< Home