Saturday, June 23, 2007

På Koh Phangan

Igår vid lunchtid anlände vi till stranden Thong Nai Pan Noi på ön Koh Phangan. Vägen hit gick i flera steg. Först flyg från Bangkok - Bangkok Airways är verkligen fantastiskt snabba och effektiva. På flygplatsen på Koh Samui blev vi hmtade till båten. Därefter så var det båt från Koh Samui vilket fungerade väldigt bra, förutom att det var lite rörigt att få ut väskorna då vi inte fått någon lapp att sätta på dem. Tydligen hade hotellet missat att vi ville bli uphämtade på Koh Pangan, men vi fick plats på en jeep med en annan familj. 3 passagerare fram och 6 på flaket. Packning på flaket och taket. Varför spänna fast något när vägen delvis är jordväg och guppig och lutningen är rejält brant? Men det gick fint och hon som körde höll ett bra tempo.

Så kom vi fram till detta lugna och behagliga ställe. Lite missöden vid incheckningen. Först fungerade inte AC:n så vi fick byta rum, sedan var toaletten inte så fin, så vi bytte igen och då lyckades Ola (jag) låsa oss ute. Men till sist så var vi klara och kunde gå och ta oss ett dopp. Vet inte hur mycket det svalkar av att bada, men det är skönt i alla fall.

Något att notera är att det finns Internet och täckning för mobilen, så man är uppenbarligen inte för långt från civilisationen även om det känns så stundtals. :)

Vattnet är spegelblankt, alla hotell (utom vårt) syns knappt i grönskan, kritvit sand och jungeln in på knuten. Det finns massorav vackra fjärilar men nästan inga människor på stranden. Lite mer vid lunchtid men det finns inga problem att få plats om man säger så. Ljuden man hör är avslappnad musik från baren samt ett öronbedövande tjatter/kakafoni från djungeln.

Kram

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

test efter misslyckat försök

3:39 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hej på Er godingar! Förlåt att jag inte skrivit på ett par dagar, men vi har som haft att göra. Vad härligt allt låter, om än på olika sätt... Allt är ju liksom fantastiska upplevelser på sitt sätt. Det är så roligt att läsa om vad ni har för Er, det blir nästan som att resa hemifrån.

Nu ska jag då berätta lite vad som har hänt här hemma. Midsommarafton var lugn för vår del. T och jag åkte upp till Pershyttan vid Nora och tittade på midsommarfirande, Sven o Kristina hade också bestämt sig för att komma dit så vi hängde lite med dom och fikade lite och så. Vädret var ju dock inte roligt, 15 grader och regn, brrr... Vi tyckte iallafall att vi skulle försöka, så ja, det gjorde vi. Sen for vi hemåt och tog det lite lugnt en stund (och försökte tina, hade ju glömt vantarna hemma, så man var ordentligt kall). Sen började vi förbereda vår goda men mkt spretiga midsommarbuffé. Fortsatte kvällen med mys i soffan framför tv:n med tända ljus, och lade oss sedan i lagom tid vid 24.

På fredagen kom vi på att vi kanske skulle bjuda hit våra föräldrar på vår spretiga buffé. Sagt och gjort, vi ringde och frågade och dom tackade ja. Lördagen började då med att jag gick upp i tid och åkte och handlade (eftersom bjudningen inte var planerad så var det ju lite knappt om mat. Under tiden var T hemma och städade och förberedde lite. DAgen till ära spöregnade det, om möjligt, ännu värre. Väl hemma så fortsatte förberedelserna med maten. Sedan hade jag bestämt med Kristina att jag skulle möta upp dom vid Kvinnersta så skulle hon och jag åka till Smultrongården o kolla lite (o hämta mina dyra träskor), medan Sven fortsatte hem till oss ensam. Mamma o pappa skulle komma först senare då dom hade haft en sen och (lite) blöt (i flera bemärkelser) kväll. Mamma o jag ska åka till Smutrongården en annan dag. Väl hemma igen så fortsatte vi med buffén, och nu ska jag berätta vad den bestod utav (vet att det är viktig information för Cissi). Spretigt som sagt... Varmrökt lax, snittar med kallrökt lax och pepparots-kladd, västerbottenpaj med rom, rödlök o gräddfil, smördegspiroger med ruccola, feta o vitlök, hela färska champinjoner med färskt ströbröd, färsk bladpersilja o vitlök, smördegspinnar med salt o västerbottenost, grillad zuchini med örter (i tunna hyvlade strimlor), stekta dubbelpanerade chevré-skivor som sreverades med en tomatmarmelad med mynta. Detta toppade vi med kex och ost. Sen gjorde vi en super-duper god dessert på midsommarafton som blev så bra att vi gjorde den igen på lördagen till gästerna. Man skivade jordgubbar och lade på assietter till var och en. Därefter gjorde man en sockerlag med citron, och i den hade man massor av fint hackad basilika, och sen mixade man det där alldeles slätt. Denna ripplade man över jordgubbarna och sen toppade man det med en vit chokladmousse med kokos, och till sist hyvlad vit choklad och ytterligare rippel av sockerlagen. Så himla fräscht och gott! (Recept på tasteline). vi hade tillsammans en supertrevlig kväll!

Idag har vi fixardag hemma, rätt så skönt. Till veckan åker jag nog till Madde som det ser ut nu o då vet jag inte hur mycket jag kan skriva, men då vet ni varför.

Sköt om Er min små godingar och fortsätt njuuut!

Varma kramar från Milla o Tobbe o Casper såklart!

4:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hej på er ungar.
Jag gör ett nytt försök att ge ett livstecken från mamma och mej. Något krånglar när jag skickar våra kommentarer och de försvinner ut i den binära rymden. Jag har gjort flera försök och även konsulterat Milla och Tobbe. Eftersom tidigare kommentarer varit innehållsrika skriver jag denna korta för att se om det hela funkar nu. Sköt om er och njut allt ni kan.
PoK, pappa/svf och mamma/svm

11:41 AM  

Post a Comment

<< Home