Wednesday, June 20, 2007

Språkförbistring...

...fick vi börja med på denna Thailandsresas första blogginlägg. Hela bloggprogrammet har transkriberats till thailändska, så man får försöka gissa sig fram när man klickar runt.

Nu har vi alltså spenderat en och en halv dag i Bangkok. Man har nästan glömt hur hett det är här nere, och så alla avgaser och lukter. Puh! Häftigt är det dock!

Resan hit gick på det stora hela bra, bortsett från ett par fadäser. Dels bestämde sig Cissis stödstrumpor för att rulla ned sig när flyget passerat Göteborg, och de gick aldrig att få upp igen, trots lackande svett. Det andra problemet var att vi blev försenade från Stockholm, vilket inte borde varit ett problem när vi kom till London, om det inte varit för att vi fick vänta ytterligare 40 minuter på att planet skulle kunna taxa in till piren, så att vi skulle kunna gå av. Konsekvensen blev att vi blev uppmötta av en transportledare som sprang med oss till en specialbuss som körde oss direkt till säkerhetskontrollen på fyran, så att vi nätt och jämnt hann med planet. Baggaget blev dock kvar i London. Vi blev lovade att det skulle komnma idag, men hitintills har vi inte sett röken av det. Vi köpte oss varsina trosor och kalsonger igår, så vi får väl vända ut och in på dem imorrn...

Idag har vi varit i Chinatown och rännt runt. Ola har frossat i radiobilstillbehör och Cissi har prutat. Vi höll dock på att knappt komma tillbaka till hotellet, eftersom chauffören inte pratade någon engelska, inte kunde lösa karta och knappt hittade i Bangkok... Dessutom använde han lupp, så man kan undra hur bra han såg!

Ikväll har vi varit på bästa fotmassagen någonsin - skönt för flygsvullna ben och fötter. Kostnad: 40 spänn för 70 minuter. Gött! Vi har också smarrat i oss en sjukt god middag. Nu är det nattmarknad som gäller!

Kram!

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej mina godingar!

Förlåt Cissi, eller ska jag säga Linda... Du hade ju namnsdag igår onsdag den 20:e. Jag är så glömsk, förlåt... Jag hade som skrivit upp det, men så var det faktiskt en riktig skitdag ont-mässigt så det blev nog liksom glömt för det. Sorry! Tänker desto mer på dig idag ;-)
Ja till resan då. Man kan ju inte annat än vara lite avundsjuk igen. Ja, kanske inte på dom nedrullade stödstrumporna, och underkläder som ska vändas ut och in (för att sedan stå för sig själva), men liksom på Er härliga semester. Men jag unnar Er verkligen det, helt klart! Jag är superglad för Er skull!

Här hemma är det bra. Det nalkas midsommar. Jag har precis gjort en västerbotten-paj som ska pryda vårt något annorlunda midsommarbord. Vi har typ tagit saker som vi tycker är goda, och kanske inte tänkt så mycket på att det ska passa ihop. Tobbe ska dock satsa hårt på snapsen, så han får väl döva munnen med det mellan smårätterna om dom passar för jävla illa ihop. Själv har jag ju så dåligt minne så jag kommer inte komma ihåg vad jag åt innan så för mig blir det inget problem.

Annars ska jag ut till Smultrongården i helgen och hämta mina superfina men dyra träskor. Jag längtar så till att få trä in fötterna i dom, dom är ju så annorlunda och fina.

Nu känns det väl som om jag inte har så mycket mer vettigt att tala om, så jag får nog återkomma en annan dag. Ja, för allt jag har skrivit har ju varit så vettigt och intressant, men ja, ja... Jo en sak till! Jag har klippt och förgat håret idag. Det är som förut fast hon gjorde det iordning på ett annat sätt. Luggen är platt och rak, men så är resten av håret jättelockigt. Av sig självt. Fränt vá? Känns somrigt mysigt.

Puss och kram på Er båda! /Milla

9:07 AM  

Post a Comment

<< Home