Tuesday, June 27, 2006

Oj vilken härlig dag!

Idag har vi varit på utflykt verkligen ute i det blå. Igår visade väderleksprognosen att det skulle bli regn och åska hela dagen så vi spetsade in oss på en utflykt. Utflyktsarrangören menade att det var idealiskt för att åka ut till havs, eftersom vädret alltid är strålande där. Det visade sig dock att vädret var förnämligt även på Koh Samui - experterna säger att det aldrig kommer mer än en kort skur och lite åska här...

Utflykten vi bokade in oss på gick ut till en marin nationalpark i form av några öar utanför Koh Samui, och heter Angthong. Vi åkte med speedboat ut till nationalparken och på vägen dit fick både Ola och jag känna av riktig sjösjuka - som tur var fanns sjösjukepiller att tillgå för hemresan som gick fint.

Den första anhalten var ett sund mellan två öar där vi i en timme fick prova på att snorkla bland mängder av vackra fiskar och koraller. Det var helt fantastiskt. Fiskarna var överallt och man kunde både ta på dem och mata dem. Verkligen en upplevelse!

Därefter fortsatte vi till den första ön där båten gled in moten kritvit strand. Landskapet i hela nationalparken består av mängder av småöar som är sockertoppsformade (tänk Krabi)med mängder av djungel grösnka som klättrar på karga klippväggar med grottor längst ned vid vattnet. Vattnet är alldeles turkosblått! På denna strand fick vi klättra iväg högt högt upp för en trappa rakt uppför berget och in i djungeln. Nu var i verkligen i kontakt med vildmarken och alla dess ljud och lukter kändes det som. Efteren lång klättertur så kom vi tillslut fram till en klarblå lagun mitt inne på ön. Vackert så det tog andan ur en och klättringsmödan väl värd. Nu finns en bild på lagunen bland de andra fotona.

Vi fortsatte sedan turen till en annan ö där palmerna vajade på en vacker strand, men i övrigt samma landskap. Härdukades det upp buffélunch och när vi sitter där och äter får jag plötsligt se en massa apor som hoppar uppe i träden. Det blev världens show när de också plockade fram en ursöt liten orange unge. Häftigt att se apor live på detta sätt...

Det var nu dags att bege sig ner till havet för att med hjälp av kajaker paddla ut mellan öarna och utforska grottorna. Häftigt så det skrek om det. Jag fick dessutom överbevisa Ola i att jag verkligen är proffs på kanot (man har väl tillhört Guld-Agnetas klubb...). Vi tog paus på en helt oexploaterad kritvit strand och pustade under några palmer innan turen bar hemåt igen. Som om detta inte var nog hade vi dessutom turen att få se delfiner hoppandes bredvid båten när vi skulle lämna ön.

Upplevelser av det här slaget växer verkligen inte på träd! Ni kan spana in några nya bilder på http://www.opal.dhs.org/gallery/ Bilderna 60, 117, 195 och 222 är nya. Kram!

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej! Här sitter Ebba och jag o lä serx c n ggcgvb fxgfgbhhgv,nk nv..... Det vvar en hälsning från Ebba... Hon tyckte att aporna var roligast tror jag! Det verkar så fantastiskt allt och jag blir så sugen på att åka. Du är så sportig nu för tiden Cissi! Nu ska vi äta kvällsmat och sen blir det bad i badbaljan för Ebba! Tänker massor på Er! Kramar från syster med bihang i Örebro

7:52 AM  

Post a Comment

<< Home