Monday, June 19, 2006

Taxi var god droj!

Skickar en postning fran flygplatsen medan vi vantar pa att flyget skall ga. Har finns gratis internet och snacks fran flygbolaget medan man vantar. Thailandarna ar verkligen otroliga med sin vanlighet och servicekansla...

Idag var vi aterigen uppe i god tid for att hinna med lite shopping innan vi akte ut till flygplatsen. Pa programmet idag stod IT City - ett gigantiskt varuhus fyllt med datorbutiker av alla de slag. Ola vankade runt som en aggsjuk hona men gjorde till sist nagra fynd. Darefter rask taxiresa tillvabaka till MBK for att kopa nagra fler parfymer (Tusen tack Milla - det blev Dior Addict 2 och Lancome Attraction forutom de jag kopte redan igar).

Nar man ar ute pa vift sa har ar taxi det klart basta fardmedlet. Bilarna ar mycket frascha och har skon AC. Priserna ar dessutom mer ar resonliga. Resan till flygplatsen pa 45 minuter kostade 45 kronor inklusive tullar. Inom stan kostar reesorna bara nagra enstaka kronor. Att vara lyckosam i resekostnaderna kraver dock en viss envishet och bestamdhet eftersom manga taxichaufforer inte vill sla pa taxametern utan vill kora for fasta priser (nar vi akte fran flygplatsen till Bangkok i fredags fick vi ge 150 kronor i fast pris vilket ar ett sanslost overpris (men billigt ur svenskt perspektiv dock). Om taxichaufforerna vagrar kora efter taxameter ar det bara att sla igen bildorren och vanta pa nasta bil.

Nasta problem ar att fa chaufforerna att kora dit man vill. Ibland har de inte lust att kora till en viss plats for att de anser att det ar for kort eller for besvarlig (las traffikerad) vag. Idag lyckades vi fa en taxichauffor att kora oss efter taxameter (efter att tre andra vagrat) men plotsligt skulle vi stanna hos hans kompis skraddaren, (The swedish queen Silvia was here last week for visit, menade chaufforen) medan han tankade bilen. Det var uppenbart att han fick provision pa att fyra personal svansade runt och visade oss allt i butiken. Jaja - ingen skada skedd - resan pa nagra kilometer kostade 4 kronor. Tacxichaufforen var vanligheten sjalv och tyckte Ola hade most beautiful wife sa man kan val inte klaga :-)

Nu far vi se hur det gar pa Koh Samui - taxichaufforerna lar vara langt mycket mer svarforhandlade dar...

KRAM

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej resenärerna! Ni verkar ha en ljuvlig semester m.a.p. shopping tycker msm (mamma/svärmor) medan psf (pappa/svärfar)ställer sig mera tveksam till den ljuvlig-heten.Nu när ni har avverkat den stora staden vore det kul att höra lite målande hur det ser ut,är och smakar på den nya platsen.Kommer det t.ex.att serveras sill och nubbe på midsommarafton hos er?? Här hemma har vi en tillfällig väderförsämring med lite regn men fortfarande varmt.Lantlollorna sitter här hos oss och deltar aktivt med sina småkommentarer m.a.p.vad vi ska skriva till er.Sommarens bygge är nu startat och börjar synas så nu finns det ett kuligt tidsfördriv.Från "eran gata i stan" verkar allt lungt så inget att rapportera.
PoK, msm och psf

1:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hej på Er semesterfirare!

Jag är fortfarande avundsjuk ( och fortfarande INTE missunnsam)... Väderrapport har visst m o p gett ser jag så det behöver jag inte göra. Hemma här rullar allt som vanligt. Symptomen på Caspers depression börjar avta och han har faktiskt återigen börjat vistas små stunder ute. Just nu sitter han här vid mig o myser. Jag har förklarat att ni är i ett land långt borta som heter Thailand, men jag vet inte om han förstår... Men jag tror att han liksom vill hälsa eftersom han sitter här så ihärdigt - Hej, hej från CAsper! Tobbe åker ihärdigt på sin MC (inte moppe Cissi) fram och tillbaka till jobbet i ur och ännu ingen skur (han lyckas hela tiden kryssa mellan dem - skickligt vá?). Själv far jag runt lite på diverse plantmarknader och botaniserar, mycket härligt! Igår var jag faktiskt i Linde, (Lindesberg, för alla utbölingar), på plantmarknaden där, men det blev endast tre vita kantlobelia. Men Ni kan vara säkra på att jakten fortsätter!!! På midsommar ska vi grilla med Jimmie, Camilla och Ebba, vilket alldeles säkert kommer bli mycket trevligt. Veckan efter skall Ebba vara här i två dagar (och då naturligtvis sova över), och jag har ännu inte bestämt vad vi ska hitta på, det är väl lite väderberoende. Vad gör ni förresten på midsommar? Inget särskilt kanske... Vi hörs av iaf! Nu ska jag krypa ner och läsa mitt nyinköpta nummer av tidningen "Drömhem & Trädgård", och hoppas att det kanske kommer ett åskväder, det skulle ju vara så mysigt ( och skönt också för den delen med tanke på att det är vansinnigt kvavt här). Imorgon skall j på stan o fika med Jenny. Tänkte passa på och titta om dom möjligtvis har blivit inspererade i affärerna och antagit billiga Thailandspriser, om inte får man väl handla ändå;-) Saknar Er! Kramar från oss alla! (Milla, Tobbe o Casper) Fortsätt ha det underbart!

12:58 PM  

Post a Comment

<< Home