Sunday, June 18, 2006

Inga trötta fötter här minsann!

Idag var det upp i ottan som gällde för utflykt till Floating Market, en och en halv timma utanför Bangkok på vischan. Marknaden är i ett floddelta som är uppdelat i små kanaler där man paddlar fram i små longtailbåtar och shoppar från de andra båtarna. Häftigt! Därefter fortsatte vi på elefantuppvisning. Vi både klappade, satt i knät på och matade den lilla sötnosen (inte visste jag att elefanter var så sträva...). Vidare gick turen sedan till en kobrashow med massor med läskiga ormar och trix. Lite pirrade det i magen måste jag erkänna! På hemvägen stannade vi till vid världens största juvelerare och fick personlig guidning vid både tillverkning och försäljning av smycken.

Tillbaka i Bangkok var dags för lunch. Ola lyckades med mästerstycket att ovetandes begära in någon slags nudelsoppa med grisfotsklumpar i gelé i. Mumsigt värre... (fast Ola gillade det). Efter lunchen var det åter dags för shopping på MBK, MBK center, Siam Center och Siam Paragon - alla gigantiska varuhus i flera våningar. Idag var det jag som hittade Mekka bland smycken, väskor och parfymer. Ola började till slut bli lite trött av att svansa efter mig. Jag håller dock på att bli fullfjädrad som prutare - en glad min, lite skoj och glimten i ögat är vad som krävs för att få bra priser.

Med anledning av tröttheten fick vi ta en fotmassagepaus på en salong efter gatan. De är mycket vanliga och det är bara att kila in för en stunds massage. En timme kostar motsvarande 60 svenska kronor och är vansinnigt skön. Det du mamma!

Middagen intogs på Hard Rock Café, som verkligen är ett mysigt ställe i Bangkok och ett välbehövligt ombyte från (det visserligen goda) thaikäket. Mätta som dårar sprang vi därifrån för att innan stängningsdags vid nio hinna med ytterligare en avdelning på MBK. Där fyndades MP3-spelare och minneskort till handdatorn för fyndpriser. Nu är det packning som gäller så att vi är klara för ännu en shoppingrunda imorgon bitti innan planet går.

Skönt att höra att ni alla har det bra därhemma! KRAM!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home