Friday, June 23, 2006

Små söta djur...

Härligt att höra att det vankas midsommar därhemma. Vi har själva haft en bra midsommarafton även om midsommarkänslan har svårt att infinna sig i tropisk värme och med vajande palmer.

Gårdagens besök hos skräddaren innebar att de blev förtvivlade över min förkylning och skickade mig tvärs över gatan till apoteket. Där tilldelade apotekaren bakom disken mig "förkylningstabletter" som verkar vara ytterst effektiva. Förkylningen känns med andra ord bättre men febern är desto värre. Hoppas dock att den ska ge med sig med hjälp av vanlig hederlig alvedon.

Ni berättar söta historier både om lantlollorna och Casper så vi tänkte att ni borde göras delaktiga i vårt lokala djurliv. Casper har sin (definitivt magrare) brylling i frukostrestaurangen. Mycket söt och matfrisk värre! Under Olas eller min solsäng bor en väldigt söt hundvalp som ligger där och sover varje dag. Det är överhuvudtaget ganska mycket lösspringande hundar här, men till skillnad från medelhavets badorter så är de både välskötta och välartade. Det är aldrig någon av dem som skäller eller gör närmanden så man behöver inte vara rädd. Det de är bäst på är att titta med rådjursögonen på en när man äter, men den blicken har ju lantlollorna redan lärt oss att känna igen, så där har de inget att hämta. För övrigt är det gott om söta små ödlor som kilar runt överallt. När vi går på stan på kvällarna finns det folk som har med sig spektalulära djur som de vill fota en med som t.ex. ormar, stora ödlor och örnar. Vår favorit är dock en ursöt mjuk och gosig apbebis som jag fått leka med två gånger nu.

Till de ner negativa inslagen hör myggorna som främst dyker upp på kvällen, men de verkar kunna stava till svenskt myggmedel så vi lider inte särskilt mycket av dem. Idag fick vi också stifta bekantskap med en spindel av modellen större, som befann sig under Olas badlakan. Den såg nästan ut som en krabba med sin stora kropp och tjocka ben. Ormar har vi inte sett till några i det fria än, men vi får väl se...

Smarra nu för fullt på jordgubbarna idag - det är det enda man kan sakna här (och Minerva så klart - avundsjuk...), men man kanske inte skall klaga när vi vräker i oss mängder med alldeles färska tropiska frukter hela dagarna :-) KRAM

0 Comments:

Post a Comment

<< Home