Wednesday, June 21, 2006

Vykort i text

Ja nu börjar vi rota oss ordentligt här nere på Koh Samui. Det är verkligen en riktig paradisplats som inbjuder till riktigt semestrande. Vår bungalow ligger bokstavligen talat inne i värsta djungelgrönskan. Det var nästan så man (Cissi alltså) kände sig smått nervös för allt som kunde finnas gömt bland växterna till en början. Det har dock visat sig att oron var överdriven - allt är bara lugnt och vackert. Vi bor riktigt nära stranden som är oändligt lång och kritvit. Ovanför oss vajar kokospalmerna och en massa annan spännande växtlighet - det är verkligen extremt grönt.

När vi på morgnarna inmundigat vår frukost i den helt öppna restaurangen är det bara att sätta full fart ner till de sköna strandsängarna som är bäddade med madrasser och ny ren lånehandduk varje dag. Där ligger vi sedan och päser i värmen och varvar med lite goda snacks som finns att köpa direkt på stranden som till exempel nygjorda krispiga vårrullar, munkar, färsk uppskuren frukt, tropiska fruktdrinkar och massor med andra gottesaker. När ätandet och vilandet blirt alltför jobbigt släpar vi oss ner ett par meter till vattnet som är så varmt att det knappt svalkar alls.

Det märkliga är att värmen här är så mycket mer behaglig än vid t.ex. medelhavet. Vi trodde att svetten hela tiden skulle rinna och att man skulle vara helt slut. Istället har man en lätt fuktig hinna på huden (alltså inget rinnande alls) och värmen känns inte tryckande eller obehaglig på något vis.

Nu ska vi snart bege oss till någon smarrig restaurang för att käka middag. Maten är otroligt välsmakande och kryddig. Även för Ola och mig som gillar stark mat är det ibland så man får dra efter andan en aning - toppengott tycker dock vi. Vi har smakat massor av goda rätter och ingredienser. Till middag beställer man ofta in ca tre rätter plus ris och så delar man på maten så att man får smaka fler rätter. En bra middag för två personer går på ca åttio spänn med dryck inräknat. Variationen är oändlig och vi hittar hela tiden nya favoriter som t.ex. het biffsallad, kycklingspett med jordnötssås och goda heta currygrytor. Mums! Givetvis finns det massor av andra typer av restauranger som t.ex. italienska, franska, amerikanska etc. Någon sill och nubbe blir det dock inte till midsommar - riktigt så försvenskat är det inte här även om någon enstaka resturang kan erbjuda meny på svenska.

Nu ska vi strax iväg till skräddaren för att ta mått för de kläder som skall sys upp.

Skönt att höra att allt är väl därhemma även om vädret sviktar en aning. Vi hoppas ni får det bättre till midsommar! Kram!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home