Sunday, June 25, 2006

En dag i paradiset

Idag har det varit en alldeles vanlig dag här på Koh Samui så jag tänkte att jag skriver och berättar om hur de vanligtvis är.

Vi brukar vakna kring niosnåret och då duschar vi och går ned och äter frukost. Frukostrestaurangen ligger ute i det fria under ett tak och man förser sig från en gigantisk frukostbuffé med bland annat massor av färska frukter, våfflor, äggrätter som tillagas på valfritt sätt inför våra ögon och en massa smask.

Efter frukosten masar vi oss ett par meter till ned till våra solsängar och hämtar oss en varsin handduk från den lilla damen som har hand om handdukarna. Sedan ligger vi där och tar det lugnt. Palmerna vajar ovanför oss så det blir aldrig olidligt varmt. När vi känner för det går vi ned och tar ett dopp i vattnet, som är så varmt att det är varmare än i ett badkar. Under dagen förser vi oss med snacks från de lokala försäljarna på stranden - favoriterna är munkar och vårrullar. Vi köper också läckra färska fruktdrinkar från baren och blir vi hungriga har restaurangen förträffligt thaikäk att inta i trevliga trädgårdsgrupper i skuggan.

Framåt halvfemtiden går vi upp till skuggan på verandan och sitter där och läser och tar oss en drink innan det är dags att göra sig iordning. Vi duschar och sedan ut på stan som ligger bara hundra meter från bungalowen (men som märkligt nog aldrig hörs till vår stuga). Först shoppar vi, gör ärenden och internetar innan det är dags för middag. Vi äter inte thailändskt riktigt varje dag, men vi äter vansinnigt gott. Efter maten spankulerar vi omkring och gör ytterligare shoppingfynd, tar oss en god fylld pannkaka på stan eller käkar glass på något av de ursmarriga amerikanska glasställena. Idag är förmodligen sista besöket hos skräddaren så nu har vi inte det att tänka på mer.

När vi till sist är trötta tar vi en songtaew (en slags pickup med bänkar på flaket som man åker med valfri sträcka och sedan hoppar av och betalar) tillbaka till hotellet och säger god natt.

Uppdatering från igår: När vi kom tillbaka till hotellet fram på nattkröken fick Ola syn på ödlan under en taklist så jag ringde receptionen och de lovade att skicka experten igen. Den här gången var det en ensam man som kom med en pinne. Han använde sedan pinnen för att hacka in under listen så jag trodde att han försökte ha ihjäl den och blev väldigt fundersam kring hur de tänkte tackla lukten av död ödla i rummet. Det visade sig dock att han petade ut den på utsidan av huset, så nu (tror vi ialla fall) att vi är djurlösa...

Vore roligt att höra mer om hur ni haft det under midsommar! Kram!

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej igen ungar!
Nu duggar det tätt kan man säga. Felet går dock att härleda till ödelexperten som glömde att läsa om sidan innan vi kommenterade eran förra skrivning. Dessutom var det helkul att få se några bilder från ert paradis, mera av den varan uppskattas av msv och psf. Regnskuren ni hade hos er svängde nog över en smula och gav också här några droppar så lantlollorna kom rask in och ville ha mänsklig kontakt i syfte att bota blöta kattpälsar. Msv som är mera nyfiken till sin läggning är mycket intresserad av vad ni har beställt i form av skräddarsydda kläder, så det passar sig nog en rapport för att få ett slut på alla spekulationer. Nåväl en kort rapport från potatislandet kan nog vara på sin plats för nu vankas Minerva med specialrökt lax som middagsförtäring och det ska ni veta att detta är vanebildande. Fast just nu har vi båda satt oss med en Russian Love för att reta aptiten ytterligare.
Sköt om er och ha det bra och vi njuter med er, PoK msv och psf.

9:01 AM  

Post a Comment

<< Home