Thursday, June 29, 2006

Vila och vågor

Idag har jag fått den stora äran att vara författare till dagens blogginlägg.

Vad har då hänt sedan sist tro? Inte så mycket faktiskt. Vi har kopplat av och tagit det lugnt. Cissi har förbättrat sin franska manikyr samt plockat ögonbrynen. Inte själv utan med hjälp av hennes "kompisar på stranden" dvs de som håller på sådant på stranden.

Det enda vi egentligen gjort (än så länge) förutom att koppla av är att bada bland de idag rätt höga vågorna. Skoj värre, men det blev summa summarum ett par badglasögon samt ett hårband försvunnet bland vågorna, samt att Cissi tog med hela (nåja, nästan) sandstranden med sig hem i bikinin till bungalowen. Kan man tänka att det är ett försök till bröstinlägg/vaddering?

En liten tur till en ny affär som var rätt intressant efterssom det fanns massa frukter och annat mataktigt som vi inte riktigt vet vad det var. Provade att köpa hem durian-frukt eftersom den anses vara den mest delikata frukten man kan äta, med resultatet att den hamnade i en soptunna vid stranden, trots att den intogs i bungalowen. Smaken ... tja ... unken gul lök, kanske är den bästa beskrivningen? Lukten... tja ... kvalmig söt, unken (enligt Cissi skit) något obestämt. Och lukten var rätt genomträngande, därav placeringen långt borta :)

Det sista vi gjorde innan vi begav oss till det internetcafé vi nu sitter på var att leta efter vykort. Vykort verkar inte vara så vanligt förekommande. Vi har hittat något som kanske kan liknas vid vykort (snarare gratulationskort och liknande) i en bokaffär samt lite vykort som hotellet ordnat med tre olika motiv. Så ja det fick bli de tre motiven. Det verkar som om de är lite mer moderna än vad vi är i Sverige efterssom epost, chatt m.m. har tagit över snigelposten här. Många internetcaféer men (nästan) inga vykort. Intressant i sammanhanget är att det kostar motsvarande 3 kronor att skicka vykotr från Thailand till Sverige, dvs 2.50 mindre än vad det kostar inom Sverige.

Nu blir det mat av något slag, förmodligen en restaurang i närheten med Thaimat.

Slutligen kan jag rapportera att vi numera dricker alla drycker med is och även drack av vattnet på Swensens glassbar. Cissi frågade om det var "bottled water" och fick nästan förnärmat svaret "yes, of course". Pinsamt att vi trott att det var otjänligt, det som de bjudit på nästan varje dag (vi är där rätt ofta). Jaja, man lär så länge man lever.

Vi har lite mer bilder, men det är typ mest på oss badandes och ett vattenglas så det är nog inte så intressant att ladda upp. Mer kommer (förhoppningsvis) i morgon då vi ska ut på Jeepsafari, så då har vi nog mer intressanta bilder!

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej darrlingar! Nu börjar äntligen det fina vädret nå Sverige också - härligt! Idag är jag hemma och grejar lite trots att det är kanonfint, men T behövde bilen och jag behövde göra lite ärenden på stan så badandet får vänta till imorgon då jag skall iväg med Jenny på badutflykt (T ska åka MC till en naturbutik i Surehammar). Igår var Ebba här till typ 14.30. Hon var lite tjurig på dagen för varken hon eller vi hade sovit på natten. Grannarna levde rövare så att hon vaknade, jag kilade in och strök på henne så att hon somnade igen, men antagligen blev hon och drömma otäckt om bråket som varit ovan så hon vaknade med ett illvrål snart igen. Jag tog upp henne och gick o lade mig i gästrummet. Hon var dock alldeles för ledsen för att kunna somna om så efter mkt om och men gick vi o lade oss i vårt sovrum, och det var tydligen bättre. För mellan mig och Tobbe så blev hon lugn, även om hon inte somnade. Hon låg och krånglade runt på mig som en liten ål, och petade på oss med sina små fingrar. Vid 03.30 somande hon äntligen och så också vi. Vid fem fick stackars T gå upp o åka till jobbet, medan vi låg kvar till kl 07.00. Då var det high life som gällde. Allt gick annars bra och man får många goa blöta dreggliga pussar och en hel del kramar. På onsdagkvällen (kvällen innan den jobbiga natten) när T kom hem var hon så glad. Hon flinade upp sig med världens största leende, och tultade iväg till honom. Sen han dom två leka och mysa en stund innan det var sovdags för henne. Summa sumarum så hade vi det väldigt bra även om vi alla var lite trötta på torsdagen, men det kan man leva med!

Idag har jag ringt till T och bjudit ut honom på dejt. Vi ska käka lite mat på Pitchers och sen åka hem för lite mys på balkongen med Casper. Han måste få lite ordentligt med uppmärksamhet nu när han har blivit lite förbisedd ett par dagar. Av den anledningen blir han alltså inbjuden på vår romantiska dejt!

En lite snurrig up-date på vårt liv här i Örebro! Ha det bäst och hoppas jeepsafarin blir rolig och spännande!
Kramar Milla, Tobbe och hårbollen Casper.

P.S Jag har varit och hämtat resekataloger och börjat drömma.... D.S

3:01 AM  

Post a Comment

<< Home