Friday, June 27, 2008

Pa plats i paradiset!

Ni far ursakta franvron av de tre svenska bokstaverna i slutet av alfabetet - det funkar inte har. Hoppas ni fattar anda!

Forsokte blogga igar kvalls men askan nop i strommen. Vi anlande som sagt hit till paradiset pa Tioman Island igar. Vi bor pa det mest ljuvliga stalle man kan tanka sig - Japamala resort (http://www.japamalaresorts.com/). Bade Ola och jag ar rorande overens om att detta ar det vackraste och mest fantastiska stalle vi nagonsin sett. Resortet ligger mjukt inbaddat i djungeln vi bor sjalva i en sa kallad tree top chalet langt uppe i gronskan. Hela anlaggningen ar urflott med betoning pa lyx, valbefinnande, halsa, god mat, natur och vackert hav. Havet utanfor ar fantastiskt vatten med fina korallrev for snorkling. Uppassningen ar enastaende fran perosnalen - man kanner sig som en gudinna. Igar kvalls at vi middag ute pa restaurangen langst ut pa den lilla piren. Ljuvliga drinkar och pasta med hummer! Mums! TIll detta ackomnjerades vi av en vacker askvadersteater langt borta i fjarran samt en stjarnklar himmel rakt ovanfor oss. Nar vi kom upp till rummet mitt i kolsvarta natten var det lyktor tanda overallt bade utanfor och inuti stugan. De hade ocksa tant en doftlykta med lotusblommedoft i sovrummet (som Ola naturligtvis inte alls forstod att uppskatta - hosthost) och baddat upp sangen och lagt dit grona blad och choklad med texten "Explore your nesting instinct", hihi. Idag pa morgonen har vi atit sagolik frukost. Man fick borja med att valja varma ratter samt fruktfrinkar och lassis fran en meny och darefter aven gudomlig frukostbuffe. Fruktdrinkslistan var enorm och de mixade allt pa plats. Eftersom allt ingar i priset passade jag pa att sippa i mig tva stycken. Ola roade sig bland annat med pannkakor ihopknutna med grona stran fran djungeln och med god ananasfyllning. Det kanns inte som vi kommer svalta ihjal har... Jag lovar er alla - narmre para diset an sa har kommer man inte!

Pa vagen hit igar med baten fran flygplatsen (ja flygturen med dash-planet var ingen match) stannade baten upp pa vagen eftersom de ringt fran hotellet och talat om att det skulle komma ett stort delfinstim och mota oss. Vi lag stilla lange medan ett drygt tiotal rosa delfiner lekte runt baten. Fantastiskt att fa mota sa vackra djur pa sa nara avstand som max ett par meter. Det var lite annat an de delfiner vi motte dagen innan pa Sentosa island...

Sentosa island var ett annat kapitel, som vi besokte sista dagen i Singapore. Hettan var fortfarande olidlig - 36 graders fuktig hetta och inte ett moln pa himlen. Svetten bara forsade fran oss bada, men de forbaskade asiaterna ar snustorra. Ar inte livet orattvist? Vi hade i alla fall bestamt oss for att aka till Sentosa island som ar en slags rekreationsplats pa en o utanfor Singapore. Har finns allt ifran nojesparker, konstgjorda strander, lyxresort, djungelparker osv. Vi hade bestamt oss for att besoka Underwater world som ar ett haftigt stalle med massor av blotdjur. Bland annat fick vi klappa gigantiska leopardrockor och ga i en lang tunnel med vatten runt omkring oss (alltsa bade pa sidorna och ovanfor oss). I vattnet simmade alla mojliga sorters storre fiskar t.ex. rejala hajar. Coolt! I priset ingick ocksa en show med rosa delfiner - nagonting det kanns som om vi hade kunnat vara utan, med tanke pa det vi fick uppleva live igar. Som helhet kandes Sentosa en aning overreklamerat. Aven denna dag avslutades dock vid poolen pa hotellet eftersom inte orken rackte till mer i varmen.

Just nu kanns det skont att vi lamnat storstaderna bakom oss och nu enbart skall agna oss at vila. Ni andra far dromma er hit! Ta hand om er!

Stor kram!

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Wow, vad vackert! Verkligen ett paradis att drömma om, eller är det en resa dit som till och med Milla skulle klara? Man kan ju alltid hoppas... Finns det massage och andra härliga behandlingar att få också? I så fall är ju paradiset fulländat :-) Vi ser fram mot att få se alla bilder när ni kommer hem (det kan nog komma ett och annat avundsjukt stön då...)

Här hemma lullar det på, blåsten håller i sig, jag sitter faktsikt på balkongen inbäddad i tjock tröja och filt och läser (det är ju sommmar och då ska man vara ute!). Du kommer bli nöjd över mig Cissi, jag har precis avslutat min första "sommar-bok" och påbörjat nästa, så skönt att komma in i läsandet. Casper är fortfarande "konstig" vi börjar misstänka att han kanske har ont i tänderna eftersom han inte vill äta sitt annars så populära torrfoder (han försöker men lyckas inte riktigt) men gärna äter torsk och annan "mjuk" mat. Ska ringa vetrinären i veckan och höra om vi kan få en ny tid. Vi har en kul fest tillsammans med Kristinehamns-gänget att se fram mot nästa helg och imorogn ska vill till m o p, ska bli så kul så!

Fortsätt att sköta om er och njuuut....

Puss och kram från Milla, Tobbe o Casper

4:49 AM  
Anonymous Anonymous said...

Va HÄRLIGT det låter.

Men glöm inte att det är paradisiskt hemma ibland också. Bad, tratkantareller, inte så många farliga små och stora djur, etc mm...

Kram fr Bente

PS till Ola, fortsatt dialog: Inte på tillbakavägen heller? DS

8:16 AM  

Post a Comment

<< Home