Monday, July 07, 2008

Plaskeliplask

Tjipp tjipp tjipp tjipp, sager geckoodlan som ar vart husdjur pa Tuna Bay (och alla andra stallen ocksa for den delen). Cissi har fantasier om att de pratar extra mycket nar de tycker att vi har det mysigt och da blir sallskapssjuka. Ola har foga forvanande inte samma fantasi... :)

Idag pa morgonen tog vi battaxi till den vik dar jatteskoldpaddorna betar. En battaxi ar en vanlig liten motorbat som kor an vart man vill mot betalning. Cissi tycker att det ar lite laskigt eftersom batarna ar ganska sma och havet ar stort. Nar det kommer en storre bat kanns det som den lilla ekan ska kantra pa grund av svallvagorna. Rejala motorer har de lyckats utrusta dem med sa det gar lite fort. Killen som kor tycker mest att det ar roligt nar Cissi grimarserar och star dessutom upp nar han kor. Ratt bra koll verkar han ha, tycker Ola.

Framme i viken sa simmade vi ut for att se om vi kunde fa syn pa nagra skoldpaddor. Tyvarr hade vi inte tur idag med snorklandet, trots idoga spaningar bland sjograset. Vi simmade dock over fantastiska korallrev med massvis av stora fargglada fiskar och underbara havsanemoner. Tro det eller ej, men simmandes bland havsanemonerna hittade vi aven Nemo - den vackra orange- och vitrandiga fisken, som det gjorts film om. Efter en timme hade vi gjort upp att batkillen skulle hamta upp oss vid samma strand. Vi bad da honom att med baten cirkla ruint och se om vi kunde fa syn pa nagon skoldpadda. Ratt vad det var pekade han ner i vattnet och dar simmade detta magnifika djur, som ar ungefar i storlek med en manniska. Haftigt, tyckte Invalido-Cissi, som idag kommit ut pa lite vift.

Efter lunchen hade Ola en snorkelutflykt med stora baten inbokad, aven idag med tre stopp. Forsta stoppet var vid Turtle Bay och dar fick vi se en massa fina fiskar och koraller. Fragan om det inte var finaste korallerna pa on. Turtle bay ar det stalla dar skoldpaddorna gar upp pa land for att lagga agg. Tyvarr gor de det vid pask sa det kunde vi inte se. Andra stoppet var utanfor Coral View Resort (Coral Garden) dar Ola varit tidigare, dock inte sa langt ut och har var det ocksa ratt bra snorkling. Efter en stund hade batmannen hoppat i sjalv och viftade at oss att folja med. Han simmade runt med oss andra och tog med oss runt en liten o. Under den tiden sa sag Ola tva fiskar som kan beskrivas som om gammelgaddan har fatt tillvaxtpiller, typ 2-2.5 m. Aven nagon storre fisk i ett rev. Spontant sag det ut som en 1.5 m lang simpa, men den var ute sa kort stund och det var morkt sa det kan egentligen ha varit lite vad som helst. Tredje och sista stoppet var vid Sharks point. Dar simmade vi runt en bra stund innan Ola plotsligt sag en stor haj. Denna gangen fick jag se den lite langre tid och den simmade runt dar pa botten. Typ 2 m, formodligen lite mindre an den som Ola sag igar. Efter en bra stund till sa sag Ola en till och den kunde han simma efter en stund. Den var mindre, typ 1-1.5 m. Coolt! Kostigt nog (enligt Cissi) sa var Ola inte alls radd. De simmade liksom bara runt pa botten och sag fredliga ut.

Under tiden som Ola var borta letade Cissi reda pa en massagetant som gav Cissi skon massage pa rygg och ben. Hade dock lite problem med tanten, som var extremt pratsugen. Nar hon kom igang med det varsta pratandet hade hon en tendens att sluta upp med masserandet. Verkade en aning sallskapssjuk...

Vill an en gang tacka Millan extra mycket for att hon hjalper oss och ringer och fixar, fast vi har forstatt att du inte mar bra. Hoppas verkligen du kryar pa dig!

Stor kram till er alla!

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej mina sötnosar!

Det är så lite så! Något måste jag ju ha att göra när jag är hemma och är sjuk :-)

Åh, jättesköldpaddor, det skulle jag så gärna vilja se, dom är ju så fantastiskt vackra! Jag antar att ni njöt... Kul för dig Cissi att du också fick komma ut på lite utflykt. Annars verkar ju du ha det väldigt händelserikt hemma med alla ormar :-)

Nu håller jag på att titta på "Sommar med Ernst" och äntligen är sommaren räddad! Ernst han tuffar runt där barfota och gör så mycket bra saker, och som Madde uttryckte det "Ernst han förstår oss han", och ja, det gör han :-)

Vi har förresten också plaskeliplask här. I form av massivt regn, alltså det har regnat så mycket att jag fått plocka bort mitt nya planteringsbord från balkongen och bara hällt av mängder av vatten, nu står det på tork. Blommorna bara badar i vatten trots att dom står under tak och då förstår ni hur mycket det regnar, tur att jag kunde vara inne hela dagen...

Nej nu ska jag återgå till Ernst (hoppas ni inte känner er åsidosatta :-) ). Nu har vi väl tyvärr inte så många inlägg kvar från er att läsa, men som tur är kommer ni hem så att vi kan få höra er berätta "live" samt se massa fina bilder! Njut av det sista som är kvar.

Puss o kram Milla, Tobbe o Casper

11:47 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hej på er vattendjur!
Det låter så fantastiskt med all snorkling, och allt vackert ni får se. Man blir riktigt sugen på att få uppleva det. Synd bara att du Cissi är lite justerad. Men jag kan tänka mej att allt går lite lättare i vattnet. Ola berättar ju allt för dej, som han ser på sina utflykter, sen har ni ju alla bilder ni har tagit, vilket även vi tycker ska bli spännande att se.Här hemma har vi ju den stora dagen idag, nämligen Kjell-dagen.Jag har bjussat på frukost, dock inte i sängen. I present av mej har han fått en resa till Dalhalla nu på lördag. Det är en hyllning till Ted Gärdestad, som heter ”Sol, vind och vatten”, med artister som t.ex, Gunilla Backman. Janne Schaffer, m.m. Här hemma fortsätter det kyliga vädret, men idag regnar det inte i alla fall. Vi ska gå ut och hålla på med lite ved. Puss och kram till er från Lisa och Kjell.

1:29 AM  

Post a Comment

<< Home