Friday, July 04, 2008

Vandraren pa drift

Idag har det varit finare vader. Sol med latta molnslojor. Det vackra vadret gor ocksa att man ser stallets positiva sidor i ett annat ljus. Maten ar riktigt bra. Vi har nog atit den godaste Chicken satay (spett med jordnotssas) nagonsin pa detta stallet. Jordnotssasen ar helt grym! Stallet gor ocksa fantastiska lassis (frukt- och youghurtdrinkar). Det ar bra med god mat - det haller humoret uppe.

Det ar aven fin snorkling precis pa stranden. Bara en tio - tjugo meter ut finns det rev och fina fiskar m.m. Harligt harligt. Betydligt mer lattsnorklat an pa Tioman Island.

Precis som pa alla andra resorts sa intraffar varje morgon ett solstolsrace. Pa Tioman, dat det bara vistades karlekspar, var det lugnt att komma vid nio-tio tiden. Har, dar det finns en hel del barnfamiljer, sa ar klockan nio uppenbarligen inte tillrackligt tidigt. I morgon far vi stalla klockan tidigare och dra lott om vem som ska fa aran att springa...

Ytterligare en sak som ar trevligt ar att det gar lattare att vandra runt lite pa on. Pa Tioman kom man inte mycket langre an till en annan strand utan att simma eller ta bat. Har har de trappor och stigar sa att det gar att ta sig ganska sa langt. Ola har annu inte utforskat allt, men har tagit sig nagra kilometer norrut i alla fall till andra riktigt fina strander. Trots att Cissi har forsakrat att det finns massor med djur i skogen pa dessa djungelstigar har Ola inte hittat mer an sma sma vandringsmyror. De var i och for sig sa manga att de strackte sig mer an hundra meter... Jo jag har inte bara titat ner i backen aven om det ar mycket rotter att parera for... Lite apor har ocksa synts till pa vandringarna men da mycket narmare manskligheten an vad stigen var... :). Djungelstigen borjar med en byggarbetsplats uppe pa en klippa dar det gar en smal och slingrig trappa. Den ar nagot av det brantaste jag varit med om. Dom om min forvaning nar tva byggarbetare traskar upp for dessa barandes med vardera tre fullstora plywoodskivor pa ryggen. Citat "yes yes heavy heavy. 50 kg" med ett glatt leende. :-D. Det sag lite riskabelt ut sarskilt som det inte fanns tillstymmelse till racke. Sjalv var jag lite bekymrad nar jag skulle ta mig ner barandes pa en kamera...

Som ni sakert forstor, sa tycker Cissi att hon fatt fullstandigt nog av trappor, varfor det ar lugnast med langtidsparkering i solsangen. I sangen ligger Cissi ganska sa skont, och numera med skadad fot och ben inlindat i en sarong. Pocketbockerna avverkas pa lopande band. Cissi tycker att sanden pa stranden ar precis som potatismjol - dvs vit och pudermjuk. Detta ar givetvis underbart att ga och spratta runt i, men med konsekvensen att man har sand precis overallt. Det ar inte latt att folja direktivet att man inte ska ha sandiga fotter i restaurangen inte.

Nu ar det middagstime for oss. Kram och hej!

Millan: Visste inte att jag skickat sms till din hemtelefon. Jag skickade som vanligt till din mobil... Misstanker i sadana fall att det kom vid en olamplig tidpunkt. Forlat!

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ja men hej på er sötnosar!

Nu låter det lite bättre, god mat, potatismjöl-sand, och solstolar som man uppenbarligen kan både sola och läsa i, härligt hörrni! Kul också att det går lättare att både snorkla och vandra, bjuder ju in till lite mer variation, som jag sa, saker kan vara bra på olika sätt.

Nu ska jag berätta lite om här hemma. Idag har Casper och jag varit på ett mycket långt (men väldigt bra) veterinärbesök. Vi har varit på ett nytt ställe nästan i Fjugesta (vårt vanliga ställe stängde för semster idag och hade därför inga tider kvar att erbjuda). Detta visade sig dock vara ett lyckokast, för vi träffade den mest underbara veterinär jag någonsin träffat. Ingrid hette hon och hade sin praktik på en gård på landet, dock med (nästan) alla saker som behövs (gjorde t ex inte hjärtoperationer och så, men annars var det mesta inget problem). Casper diggade faktiskt henne, vilket ju är tämligen ovanligt för att vara honom :-) Hon tycket att han var en så trevlig och väluppfostrad katt, det ni! :-) Vidare så tog dom nya njur-värden, och undersökte tarmarna, analsäckarna och magen. Sen tog hon också sköldkörtel-värden som hon skickade iväg så det får vi svar på om en vecka ungefär. Tyvärr så var dom tvungna att söva honom för att kunna göra alla undersökningar så nu har vi en super-sjuk katt, inte så kul... Det bra med att dom sövde honom var att vi kunde passa på att få honom ID-märkt - toppen! Som om det inte vore nog nu att han mår piss och inte orkar röra sig (och bara kräks) så har ett stort bandage på örat och bandage på benet, just idag är det inte kul att vara Casper-katt... Allt var bra (även njurvärdena som var lite höga förra gången, berodde förmodligen på att han var uttorkad då)så nu väntar vi bara på det andra svaret, vi får alltså se... Suck, vill veta nu!

Nu till något roligare! Min härliga behandling igår. Den började med att jag fick en en badrock och så fick jag gå ner till spa:t och byta om. Sen väntade ett härligt kurbad, så kallat "milk-bath" med härliga dofter av apelsin och honung, mmm... Så välgörande efter en stressig dag på Smultrongården. Dock kan jag väl säga att både badrock och varmt bad på en dag med nästan 30 gradig värme var...VARMT! Men jag hängde ut lite kroppsdelar över kanten på bubbelbadet och så löste det sig ganska bra. Dock skrattade vi alla ganska gott när jag kom svettig till receptionen och vi började prata om min stundande behandling :-)
Efter kurbadet så fick jag lägga mig och bli skrubbad med peeling över hela kroppen (OBS! ej i armhålor och venusberg...), först med bara händer och sen med peelinghandskar på, så härligt skönt! Sen duschades det av och så fick jag lägga mig och bli insmord/masserad med en underbar olja blandad med lotion. Sen packades jag in, och då var jag så sval och fin så. Detta efterföljdes av en härlig ansiktsbehandling med massage av axlar, dekolltage och nacke och lite huvud. Sen var det tillbaka till verkligheten... Men då väntade jos och ett härligt fruktfat - lyx för mig! Det lät väl inte så dumt trots att det inte fanns något vackert vatten/strand/natur runt omkring? :-)

Ja, messet ja, nej det var ingen fara, kl var åtta på morgonen och jag var vaken så det var hur lugnt som helst!

Nej, nu är det fredagkväll och vi ska väl käka något så jag återkommer imorgon igen!

Puss o kram på er godingar!

Milla, Tobbe och en kräkig Casper

10:34 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hälsning från Kungliga Huvudstaden i värmebölja. Det är natt och svetten lackar och fötterna är svullna. En hårsmån från panik.

Tuva har somnat plakat efter dagens filminspelning (ja, du läste rätt). Hon har varit filmstjärna i 2 dar i nån sorts konstfilm, inspelad på Konsthögskolan. Hon har struttat runt i högklackat och kom hem med sargade fötter. Det är mycket väntan i filminspelningar, har jag förstått.

Jag har varit hjältinna och räddat Johan från hans sjuka bil. Bogserade den till verkstad igen efter en kortare utflykt därifrån. Dom får inte fatt på vad det är för fel på den.

På eftermiddagen var J och övade på Ackis medan jag var hemma och drönade.

Klimatet låter likt ert, men vi har fungerande toaletter och inte så många fräscha lassis.

Svett svett på er. Kram Bente.

2:28 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hej äventyrarna. Ja som ni hör har vi duktigt varmt här hemma gårdagen hade toppnoteringen +32 grader på vår norra sida av huset. Badvattnet hjälpte ytterst lite för svalka av heta kroppar och inte hjälpte skuggiga platser särskilt mycket heller. Men ingen klagan från vår sida på sommaren när den uppträder på detta sätt. Vad som nu stundar sägs vara åska och regnskurar vilket kommer medföra lite friskare luft. I kväll ska vi ha Ulla och Gunnar hos oss på silldrickning det ska bli mycket trevligt då kvällarna bara flyger iväg i deras sällskap. Det var också kul att höra att er nya plats har stigit i graderna i takt med att vädret blivit bättre och tröttheten avtagit. Men Cissi se upp för trapporna det är nog inget för dig. Vi rundar av som vanligt, stor kram från Lisa och Kjell.

1:18 AM  
Anonymous Anonymous said...

Åh, Cissi jag tycker så synd om dig med ditt ben, är det något bättre? Var rädd om dig :-)

Kram lillasyster

2:31 AM  

Post a Comment

<< Home