Sunday, July 06, 2008

Antligen orm!

Idag har Ola varit pa snorkelutflykt. Tre stallen besoktes. Forst ett mitt ute i havet vid en fyrliknande sak. Formodligen ett marke for att visa, att det finns ett rev dar. Massor av havsanemoner och fina rev, men valdigt stromt och stora boljade vagor. Fint men lite jobbigt for Ola da han behover halla i cyklopet med bada handerna for att inte vatten ska rinna in. Andra stallet visade sig vara pa sydsidan av on, ganska nara dar Ola tidigare gatt. Bra da man kan ga dit istallet. Fint men inte sa mycket finare an precis dar vi bor. Det riktigt lackara (inte planerat) var att Ola sag en svartfenad revhaj. Storleksbedomningen var 2.5 m men det var svart att bedomma da cyklopen ger fel perspektiv och det var relativt stort avstand, sa den kan bade ha varit storre och mindre an sa. Den forsvann ganska fort da den bara var pa genomsimmning, verkade det som. Skithaftigt! Tredje stallet visade sig vara pa norrsidan av on dat Ola varit flera ganger, men inte fattat hur bra det var. Det fina dar ar att jatteskoldpaddor betar pa botten och simmar upp ibland for att fa lite luft. Riktigt lackert att se.

Cissi valde att stanna hemma fran snorkelutflykten. Hon har fortfarande rejala problem med ben och fot. Foten ar svullen och har en stor verkande bula mittuppa. Pa benet ar det ett rejalt rodblatt blamarrke, men det storsta problemet ar att huden har svart att laka varfor det fortfarande ar svara smartor och huden svider och stranar. Eftersom dat var svart att ta sig i och ur baten var det inte lampligt for Cissi att folja med. Vi far se om vi tillsammans kan gora en utflykt med battaxi till stallet med skoldpaddorna dar Ola tror att Cissi latt kan ta sig i och ur baten, da det finns en pir dar. Ar det inte typiskt att Cissi ska vara invalido jamt nar vi ar pa semester?

Idag har det varit totalt vindstilla och till och med i varmaste laget aven i skuggan. Darfor har eftermiddagen var ganska slapp med bad och lite snorkling har vid hotellet. Ola tog en promenad till norrsidan dar Ola sag en skodpadda som tog luft, denna gang fran piren. Ola hade kameran framme men trodde forst att det var en snorklare, tyvarr. Den hade dykt innan Ola fattat... Synd.

Dagens stora begivenhet for Cissi i fablernas varld, var att antligen kunna spana in en ORM i det fria i lugn och ro. Det var en man som jobbade pa hotellet som vinkade fram oss till ett trad for att visa det som forst var svart for ogat att se, namligen en lang smal gron orm. Forst sag det ut som lite tilltrasslat blad. Cissi fragade mannen om vad det var for orm och han svarade med det entydiga svaret att de kallade ormen "green snake". Enligt honom var ormen inte giftig. Man kunde ha den i handerna och lata den krypa runt. Han brukade stoppa den i fickan tydligen... A andra sidan sa tyckte han att man kunde hantera alla ormar pa detta vis bara man inte klamde pa dem eller var dum mot dem. Lite konstigt att mannen hade lyckats bli biten av Viper tre ganger... Haftiga upplevelser var det hur som helst!

Sa nu ar det dags for mat igen. Kram!

Till Bente: Webadressen ar webmail.inguza.net men fungerar inte just nu. Felsokning pagar.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej
Nuu funkar internettet. Tack. är hos lLissen o Klas i Väwstervikstrakten. inge mobil eller internet alls där. Men nu stadsutflykt.
Blir borta från den internettiska etern till torsdag em.
Kram Bente

2:26 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hej på er ormtjusare. Vi läser att djur- och naturupplevelserna stackar sig på varandra, det måste vara häftigt. En liten rapport från hur den svenska sommaren fortskrider. Vid lördagens åskväder, som för övrigt förorsakade en skogsbrand på Hultsbergs gård mindre än kilometer fågelvägen från oss slutade sommaren. Vi satt på glasaltanen och läste när allt blev kritvitt följt av en minst sagt häftig smäll. Vi insåg att nedslaget inte var långt borta, och då det var torråska (utan regn) insåg vi faran för brand (har i stort sett haft 0 mm regn sedan början av maj). Efter en stund märkte vi att det luktade rök vilket var mindre trevligt. En skogsbrand skulle med dåvarande förutsättningar kunna bli explosionsartad. Det blev en orolig inledning på lördagskvällen. Men i morse kunde vi läsa i tidningen att man ganska snabbt lyckats släcka skogsbranden. Duktig brandkår i Väse. Nu har däremot risken för skogsbränder eliminerats störtregn som pågått ett dygn och en ljuvlig temperatur som knegat sig upp till + 9 grader. Brrr! Just nu har Lisa tänt i kaminen för det är kallt inomhus, i juli!!! Och till och med våra kissar ser frusna ut och häckar nära kaminen. Vi ska ta mod till oss och åka till Annebergsslingan om vi törs gå ut. För övrigt lockar det mest till innedag med X och litteratur. Sköt om er och ha det bra och krya på ben och fot Cissi. Kram Lisa och Kjell.

3:21 AM  

Post a Comment

<< Home