Sunday, June 21, 2009

Bangkok here we come!

Hej på er alla!

Nu är vi äntligen på resa! Flygresan gick utan komplikationer. Cissi var glad att hon var så lite svullen om foten som hon var. När resandet var klart tog vi oss till en lokal restaurang där vi kunde peka ut vad vi ville äta (det fanns bilder). Efter det var det massage och sömn. Man är lite vill med tiden, då kroppens känsla av tid inte stämmer med verkligheten.

Idag har vi varit på Chatuchak market och shoppat loss för fulla muggar. Mycket väskor blev det, både till Ola och Cissi. Ni får gissa vilken typ var och en köpte. En av dem var en ryggsäck... :-)
Marknaden var mycket varierad, och det märks att det i första hand är thailändarna själva som är på marknaden. Det betyder att det inte är så mycket turistpryttlar, även om det ändå på något vis är mycket thailändskt. Marknaden bestod av olika delar där man kunde köpa: kläder (största delen), massage&spa (hittade bara ett massageställe, på fel ställe), djur (jodå massa sorter - millan skulle gråta krokodiltårar), husgeråd, möbler, blommor och mat. Det fanns även en rätt stor sektion för övrigt som kunde vara det mesta... Den sektion vi mest utnyttjade var dryckessektionen där vi druckit: Ice tea, creamed ice tea, lychee shake, lime juice, slimedrink (se föregående års inlägg) och ice tea igen.

Det var varmt och då det är varmt måste man dricka. Det är om inte annat en bra ursäkt för att dricka så mycket gott. ;-) Kan dock konstatera att man inte behövde kissa så det behövdes kanske...

Ätit har vi också gjort. På marknaden blev det porkballs, som tam (mangosallad het). Vi smaskade också i oss hemgjord (ja tobbe de bor nog inte på marknaden) kokosglass. Mums.

Efter sju timmar på marknaden så tog vi oss till hotellet för dopp i poolen. Nice!

Nu på kvällen så har vi varit och tittat på kondomer och ätit mycket god mat... :-) Det finns ett ställe som heter Cabbages and Condoms här nämligen. Vi har nog skrivit om det tidigare. Bland annat inmundigades en mycket god anksallad. Ola lyxade dessutom med två efterrätter. Tja när de kostar motsvarande 15 SEK per styck och man har svårt att välja så...

Nu bloggar vi på ett internetcafe utanför hotellet och ska väl gå och knyta oss snart. Höll precis på att bli ihjälskrämd av en liten liten liten hund här inne.

God natt på er (eller vad det nu är för tid när ni läser detta)

Kram

Ola (vid tangentbordet) och Cissi

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej puss-ungar :-)
Ja, det är allt underbart att läsa era inlägg, jag njuter i fulla drag. Ni kan nog sluta referera till gamla inlägg för ni ska komma ihåg att ni skriver till ett gäng som har vissa problem med minnet... (Och ärligt talat så orkar man nog inte leta tillbaka till gamla inlägg så till vida ämnet inte står i rubriken. Det är ju ganska många inlägg (vilket vi tackar för)att läsa igenom om jag säger så...)

Härligt med lite shopping, jag är ju då mest nyfiken på eventuella snygga handväsk-kopior som Cissi hittat. Några djurhistorier vill jag dock inte höra, tycker ju synd om dom djur vi har i Sverige och dom har det väl typ lyx-lyx i jämförelse...

Vi har varit på mycket trevligt kalas nu på em. Dock kunde ju regn-helvetet inte hålla sig undan så vi satt under ett träd och hukade lite, men är det sommar ska man baske mig vara ute!

Kan säga Cissi att boken jag började läsa midsommarafton em är snart slut sånär på ett par sidor och dom ska jag gå och läsa nu!

Fortsätt ha det bra!

Stor puss o kram, Milla och gänget

12:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hej på er resisar
Sen ni åkte höll sig vädret och vi hade en helt regnfri midsommarafton inkl. sol. Kvällen förlöpte enl. traditionen i trevligt sällskap och tillhörande snapsvisor (två helt nyskrivna av Kjell, jag alltså). Däremot var midsommardagen en ny upplevelse av kyla och regn fy. Men det bidrog till att radio (sommar med Ingvar Kamprad) och TV blev tidsfördrivet. På kvällen avåts grillad lammfilé och våra egna färskpotatisar MUMS, så ni hör att vi också kan här hemma i gamla Svedala.
Söndagen blev däremot hyggligt vacker så vi åkte till Karin och Rolf och hälsade på. Det var kul att träffa dom det var ju ganska länge sedan.
Idag måndag var vi hurtiga och masade oss upp 07.00 för att efter frukost åka på våran gympa och detta ska nu följas av bad då sommaren nu har anlänt på riktigt. Det är duktigt varmt!
Fortsätt nu och ha en härlig semester i det östliga landet.
PoK från Lisa och Kjell

3:24 AM  

Post a Comment

<< Home