Sunday, July 05, 2009

Med fötterna i sanden...

Ja nu gör vår sista kväll här på Haad Yao. Som vanligt räknar vi med en härlig middag uppdukad nere på stranden med levande ljus i lyktor och belysning runtomkring i alla träd. Bäst av allting är att man kan sitta barfota och sprattla med fossingarna i sanden medan man lyssnar till vågskvalpet och tittar upp mot en stjärnklar himmel. Sämre kan man väl ha det? När de sedan kommer med nygrillade jätteräkor, bläckfisk eller musslor från dagens fångst, tror man att man är i sjunde himlen. Ola sippar förnöjt på sina Singha och jag frossar i fruktdrinkar. Härligt!

Idag har det varit någon grad svalare än vanligt vilket varit skönt. På eftermiddagen gick jag som vanligt på massagen och passade också på att få pedikyr igen innan vi far vidare. Under tiden jag var på massagen kom ett hiskeligt oväder inramlandes över stranden med regn, åska och starka vindar som gjorde att sanden yrde överallt. De stackars massagetanterna fick fullt upp med att försöka skydda den lilla vägglösa hyddan med presenningar och lakan. Jag var mest fascinerad! Kanske inte den mest harmoniska spaupplevelsen, men med stor sannolikhet den mest udda! "Min" massagetant belönades också med några hundra bath i dricks, som jag stack i hennes hand när bossen inte såg. Idag masserade hon mig i 2h och 15 minuter, till priset av en timme, så dricksen var välförtjänst. Hon kramade mig hårt innan vi gick därifrån. Hennes ansikte nådde upp till mina tuttar. Otroligt att en så liten dam kan vara så stark i nyporna!

Ola har uppvaktat mig flitigt idag. Först var han iväg på långpromenad (som vanligt - det finns många riktningar man kan gå i här) och kom tillbaka med underbara frusna "slime"drinkar som han köpt på en annan strand och åkt taxi hem med till mig. Glad, blev jag då, eftersom de är svåra att få tag på. Sedan kom han också bort till massagen och mötte upp mig efter ovädret. I vanlig ordning är de thailändska kvinnorna fascinerade över vilket "very good husband" jag har. Jag kan inte annat än hålla med :-)

Imorgon bitti far vi vidare till Thong Nai Pan Noi och Rasananda resort. Återkommer med vidare rapporter.

Kram

/Cissi och Ola

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ha det bara så gott även på nya stället. Det är som att själv vara ute och resa i Thailand med era detaljrika skildringar. Jättemysigt är det.

Har två arbetsdagar kvar, sen så... drar jag söderöver på min semester. Tar inte cykeln med som jag ett tag tänkte, för det verkar så bökigt.
Bamsekramar från Bentemamman

10:19 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hej godingar,
Vilken gentleman du är Ola! Men jag är inte förvånad... :-)

Cissi, du har nog fått ett par stjärnor i himlen nu efter att du hjälpt Joy lite extra med ekonomin. Vi får hålla tummarna för henne och hennes kollegor.

Jag älskar verkligen de här beskrivningarna på era matupplevelser på stränderna, det låter så mysigt! Men jag antar att det ändå är väldigt mörkt på stranden förutom lyktorna, vågar man då sprattla obehindrat med fötterna i sanden? Är man inte rädd för någon obehaglig överraskning?

Här hemma har kylan gjort entré nu, som sagt det är endera eller här. Men just nu gör det inget för nu hinner man få lite annat gjort. I lördags var T och jag i Kopparberg och gratulerade Ingegerd som hade fyllt 78 år på fredagen. Självklart blev hon såå glad att se oss, och det är alltid kul att träffa henne eftersom hon är så glad. På kvällen när vi kom hem så var vi ute till alla djuren i Brickebacken farm. Numer består den av två hemlösa kattherrar och två rultiga tultiga igelkottar, och alla är intresserade av den mat vi har med oss. Roade oss med att ännu senare under kvällen kasta ner torrfoder till en av katterna från vårt sovrumsfönster och han letade snällt på dom en efter en (missade dock några). Tyckte väl att det var toppen att det regnade flugor som snällt stannade kvar på marken så man kunde ta dom :-)

Söndagen ägnade vi oss åt lite shopping på Marieberg. Tobbe köpte ett par nya shorts och jag köpte två stolsdynor att ha på balkongen (rosa med vita prickar på). Sen åkte vi hem och tänkte att vi bara skulle ta och vila lite middag innan vi skulle börja storstäda, men som ALLTID när vi bara ska vila lite så blir det lite mer... Vi vaknade kl 18 och fick då väldig eld i baken med både städning och matlagning. Men nu har vi ett rent hem och mätta magar så uppdraget lyckades uppenbarligen :-) (Ursäkten för vår långa tupplur måste ha varit det regniga vädret som mycket effektivt lockade fram John Blund...)

Idag påbörjar vi sista jobbveckan och det känns så skönt så. Jag har redan börjat tackla av på takten lite så att jag lätt ska komma in i rätt stämning på fredag. Jag jobbar ju naturligtvis onsdag och torsdag men förhoppningsvis till lite lägre temperatur denna vecka.

Nu ska nog jag ta och gå och sätta mig och sy lite gardiner, det är perfekt väder för det idag.

Ser fram mot att höra hur det nya stället är, kan ju tänka mig att det är gudomligt...

Stor puss o kram till er från oss här i Örebro

3:31 AM  

Post a Comment

<< Home