Tuesday, June 29, 2010

Trött i ögat...

...börjar jag bli efter en hektisk dag. Vi fick börja dagen med att ga upp och äta frukost och sedan gå och lagga oss igen för att sova ikapp. Nar vi kom ned till receptionen vid 13.30 stod all hotellpersonalen där och ackade och ojade sig - tydligen hade alla undrat var vi höll hus någonstans...

Väl utanför hotellet påmindes vi snart om att detta är ett varmt land. Det största problemet är ju inte att solen bränner utan att det hela tiden är en tryckande fuktig varme som gör att svetten bara forsar. Vi föresatte oss att gå till närbelägna Hoan Kiem lake, som ligger bara ett par hundra meter från hotellet, för att därefter följa en av Lonely planets förelagna promenadrutter genom gamla stan. Inledningsvis gick det ganska fint men snart bara forsade svetten och vietnameserna hade fullt upp med oja sig och peka på svetten. Kul... Gatorna vi följde var verkligen genuina i sin karaktär. Familjerna tycktes leva sina liv ute på trottoarkanterna med matlagning, diskning, blöjbyten, kortspel, reparationsarbete, knivslipning, grönsaksrensning, köttstyckning eller något annat. Som främling blir man lite lätt guldfiskliknande när man ser deras aktiviteter. Till sist kom vi till ett stort varuhus/marknad där shoppingen skulle vara bra. Jag var dock så slut av värmen när vi kom dit så det kostade inte en krona att vara på det varuhuset (ingen ac eller fläkt där inte).

Till sist tog vi en taxi till stället vi skulle käka middag på, som givetvis inte hade öppnat ännu. I väntan på öppnandet strosade vi runt i de omkringliggande butikerna. Plötsligt ser jag en västerländsk kvinna med en magisk påse i handen. Jag går genast fram till henne och utropar "Oh my god - you have actually been there". Med detta syftar jag på Ipa-Nima väskshop. Kvinnan nickade glatt och pekade ut vägen till den ena affären som inte alls låg långt ifrån var vi var. Med snabba steg traskade vi dit (eller jag gick snabbt - Ola gick väl som vanligt, han kände nog ingen större dragningskraft). Att komma till butiken var som att komma till väskparadiset. Priserna ligger på en bråkdel av de i webbshoppen så jag fyndade både en ursnygg handväska och en plånbok. Imorgon skall jag till den andra butiken och se om jag kan göra några andra designfynd där.

För er som är obekanta med Ipa-Nima föreslår jag att ni kollar på webbsidan. Detta är asiatisk design när den är som bäst och väskorna har de senaste åren varit flitigt förekommande i många modesammanhang. Bland de som bär väskorna finns t.ex. Hillary Clinton, Jamie Lee Curtis, Toni Braxton, Cate Blanchett, Kelly Osbourne och Kronprinsessan Victoria!

Till sist blev det middag och den var mycket mycket god... Vi åt och drack tills magen stod i fyra hörn och hann med både en speciell sorts nudelinvirade friterade vårrullar, sauterad biff med svartpepparsås och massor av färska örter, samt satayspett med jordnötssås. Mums!

Nu är det snart snart natten...

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Förstår precis vad du menar Cissi med att man inte orkar shoppa när man har gått långt och är varm. Väääldigt varm. Det hände mig själv i Bangkok så Cissi, håll i dig. Jag shoppade inget. Alla kacklande människor, tjatandet, värmen, sorlet, nej jag orkade bara inte. Lite snopet... Köpte mig dock Marc Jacobs "Daisy" på flygplatsen för att plåstra om mina ömmande shoppingbesvikelser.

Låter som en ny häftig upplevelse det ni är med om, så kul att läsa! Är det inguza-mailen man når dig på?

Igår försökte vi bota vår jetlag med gräslöksfläsk och svenska jordgubbar, funkade sådär för min del. Jag är fortfarande ett kolli. T däremot är på jobbet... Stackars han tycker jag...

Vi hörs av mina små sötnosar :-)

Kramar från Örebro

11:14 PM  
Blogger Cissi och Ola said...

Inte mycket shoppinggeist i dig Millan :-) Du behöver nog gå i träningsläger hos storasyrran...

Skönt att höra att ni är hemma igen iaf. Vi får hålla lite kontakt via bloggen eller inguza-mailen. Tycker inte att gräslöksfläsk och jordgubbar låter fel alls... Med lite sådana godsaker och vila är du nog snart dig själv igen!

7:25 AM  
Anonymous Anonymous said...

Nej det tror jag inte är lämpligt utan åtgärder som indraget kort och liknande och under hård bevakning av lämlig förmyndare exv. mig själv.

/T

12:04 PM  
Blogger Cissi och Ola said...

Aha - jag hade inte uppfattat att det fanns handelsrestriktioner. :-)

4:51 PM  

Post a Comment

<< Home