Monday, June 28, 2010

Antligen framme!

Resan hit till Hanoi blev lang - for att vara exakt 42 timmar fran dorr till dorr. Vi flog med fantastiska Qatar airways forst till Doha, dar vi overnattade sittandes\halvliggandes i deras Oryx lounge, darefter vidare till Ho Chi Minh city. Val dar skulle vi byta till inrikesflyg med Jetstar upp till Hanoi. Vantan blev dock langre an de lite smastressiga tva timmarna vi skulle haft pa oss. Vi larde oss igar att inrikesflyg i Vietnam i princip alltid verkar vara kraftigt forsenade... Nar vi val (tva timmar senare) kom pa flyget var det naturligtvis nagon vasterlanning med olmage som tagit sig ett par jarn for mycket, vilket innebar att fyra poliser fick komma ombord for att plocka av honom och darefter hans baggage - mer vantan.

Vi landade till slut i Hanoi 0145 pa natten. Som tur var hade de pa det fantastiska hotellet observerat att vi var sena sa det stod en liten man med en namnskylt och vantade pa oss pa flygplatsen tillsammans med ett paraply. Vadret var namligen outsagligt daligt - det fullkomligen oste ned regn i alla riktningar samtidigt som det var kastvindar och askblixtar hela tiden. Tur att man inte visste det nar vi skulle landa... Pa vagen till hotellet slutade det dock regna och vi fick i nattmorkret en forsmak av Hanoi. Mysigt! Smala hus (man byggde forr smalare hus eftersom man betalade skatt utifran hur bred husfasaden var) i vacker franskkolonial stil mixat med vietnamesiskt stuk. Inne i staden ar det fullt av lummiga alleer.

Hotellet vi kom till verkar vara en riktig parla inne i Haois Old Quarters. Det ar ett smalt boutiquehotell som ar superfrascht! Hotellet ligger i en grand som ar sa smal att inga bilar kan ta sig in dar. Halv fyra kom vi i sang och nu har vi sovit ut, sa att vi skall forsoka kasta oss over staden! Vi hors!

3 Comments:

Blogger Bente Kaj said...

Rivstart på äventyren. Tack för rapporten.
Vilken tidsskillnad är det oss emellan?
Kram Bente

1:04 AM  
Blogger Cissi och Ola said...

Tidsskillanden är fem timmar, dvs när klockan är 21.00 hos mig är den 16.00 hos dig.

6:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hej sötisar,

Sitter här trött efter en lång hemresa och läser er blogg, alltid lika härligt! Önskar er en fortsatt, något lättare resa kanske, fylld med massor av härliga upplevelser :-)

Kramar från Milla o Tobbe

(Visste ni att Å, Ä o Ö finns på svenska tangentbord? Hade hunnit glömt det på tre veckor, så nu får jag skriva om en väldig massa gånger ;-)

8:08 AM  

Post a Comment

<< Home