Sunday, July 04, 2010

Vibrationsträning via transportnätet

Nu är vi framme på det mest ljuvliga lilla stället i världen nämligen Pilgrimage Village i Hué. Helt i Cissistil med massor av vacker och harmonisk inredning samt ett kungligt uppassande. Kungligt passar i detta sammanhang eftersom Hué är den gamla kejsarhuvudstaden i Vietnam och finns med på världsarvslistan.

Ni undrar naturligtvis hur tågresan hit gick och jag måste verkligen svara "över förväntan". Vi lyckades ta oss in i vår hytt och låsa dörren fort som attan och avhyste på vägen dit en lurendrejare som blev skitsur. Inne i kupén var hygiennivån bättre än väntat - inga kryp eller flygfän. Jag var dock väldigt glad för det nyinköpta sidenlakanet som är min nya bästis. Ola blev dock inte kompis med sitt eftersom han hävdade att det hade någon konstig lukt och behövde tvättas först. För honom innebar det att han sov inlindad i kanga, tröja och de täcken som försågs av tåget. Temperaturen inne på tåget var för övrigt utmärkt!

Det vi lärt oss under den här tågresan, men även under bussresan till Halong är att vietnameserna måste vara ett stöttåligt folk. På bussresan var det kolossalt med fartgupp och hålor i vägen (Karlstad är ingenting mot detta, vettu pappa) och de körde som blådårar ändå vilket medförde att njurarna tog plats någon stans i jämnhöjd med öronen. Konskevensen dagen därpå - grym träningsvärk. Efter tågresan konstaterade vi att tågrälsen funkade på nästan samma sätt, med en väldig massa humpetibump, dock av lite mer sviktande karaktär. Konsekvens - grym träningsvärk. Jag har därför börjat fundera på om det är därför vietnameserna är så små och magra - de utsätter sig för en himlans massa vibrationsträning genom att vistas ute på vägarna. Ska fundera på om det kan gå att införa något likannde på vägen mellan Karlstad och Arvika för att bli mer tidseffektiv med träningen...

Hoppas allt är bra med er i värmen - längtar efter att höra från er!

Kram!

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej på er godingar!

Det låter hur spännande som helst! Verkligen ett äventyr får man lova. Det känns som att reseminnesväskan blir överfull :-) Vi som läser om er här hemma njuter iaf mycket av era berättelser.

Här hemma börjar livet bli lite mer normalt med undantaget att även om vi jobbar så tar vi det lite mer lugnt vilket är toppen! Som ni redan läst så var T och jag med mamma och pappa på sjön igår och det var en underbar dag! Vänern var alldeles stilla så båtturen var behaglig och vi fryslortar slapp frysa i någon blåst ;-) Vi mumsade både mackor och fika och så bjöd vi m o p på mangosteen frukt. Mums tyckte dom! Kvällen tillbringade vi med vårt Kristinehamnsgäng hemma hos Anna o P-J och barnen. En riktig toppenkväll som vanligt! Idag har jag varit vid stranden och solat och badat. T är riktigt förkyld och sjuk så han fick ligga hemma och sova :-( Dagen på sjön var ju underbar men kanske inte det bästa om man som Tobbe redan var förkyld... Tack och lov kommer det väl kanske snart ge sig får vi hoppas!

I fredags kväll var vår kompis Henke från Linköping här och sov över. Han skulle under lördagen (i 30 gradig värme) cykla 40 mil till Falun genom olika omvägar i något cykellopp. Sen cyklade han tillbaka idag (bara 20 mil då...) i lika het värme. Puh säger jag! Men hur som är vi glada att han gjorde detta lopp för då fick vi tillfälle att umgås ett tag, mycket trevligt!

Imorgon är det en ny vecka som börjar med skön värme och säkert en hel del spännande händelser, vad vet jag?!

Sköt om er godingar, vi tänker på er!

Varma kramar Milla o Tobbe

8:41 AM  
Blogger Bente Kaj said...

Ni verkar ha gjort ett bra research-arbete hemmavid. Fantastiska platser ni besöker. Tvättbrädestransport - väcker minnen. inte bara i Vietnam, om man säger så.
Kram B

12:40 PM  

Post a Comment

<< Home