Friday, July 02, 2010

Majestätisk utsikt till tonerna av karaoke

Nu är vi tillbaka efter en helt godomlig utflykt till makalösa Halong Bay. Jag hade ställt in mig på att detta nog skulle vara en fantastisk upplevelse, men anade inte att det skulle bli så häftigt och storslaget. Vad jag trodde skulle kunna vara några sockertoppsberg i havet, visade sig vara ett oändligt stort sagolandskap, där djonken gled fram i det grönblå vattnet medan de gigantiska vackra växtbeklädda bergen reste sig på sidorna. När vi lämnade Halong City var där mängder av båtar på väg ut och jag suckade lite inombords - ännu en turistfälla... Så visade sig dock inte vara fallet om man valt ett bra resebolag. De valde sin egen rutt och långa perioder var vår båt helt ensam i det magiska landskapet, med undantag för någon enstaka fiskare i konformad hatt i en liten roddbåt. Det enda som saknades var tonerna från Carmina Burana, som hade fullgjort filmtemat och bidragit till dramatiken.

Resan till Halong City gick med minibuss och var i sig spännande. Det vietnamesiska landskapet överträffar vad vi tidigare sett i Asien. Det är oerhört grönt och vackert med stora berg långt borta och odlingar nära. Här kan man se hur bönderna (återigen i de vackra hattarna) skördar sitt ris på risfälten, tar hand om grönsaker och örter eller boskap. Det är som att vara mitt i en dokumentärfilm från ett annat land. Det är sällan man kommer så nära lokalbefolkningen när man är ute och reser, vilket i sig är stor underhållning. På vår resa var två andra par och tre ensamresande personer i olika åldrar från England, Frankrike, Australien, Italien och Vietnam. Gruppen var totalt bara nio personer plus guide, vilket var väldigt lagom på båten. Båten var byggd i tre våningsplan med hytter, salong och soldäck och stilen var rätt så flott!

Under eftermiddagen igår cruisade vi ut i Halong Bay och ankrade till sist upp inne i en vik. Därifrån fanns möjligheten att åka på grottvandring och kajaktur alternativt ligga kvar på soldäck och sola samtidigt som man spanade ut över nejden. Ni kan väl ana vem av oss som valde vad? När det blev dags för kvällen och vi duschat och fräschat upp oss satt vi uppe på soldäcket och såg solen gå ned bland sagobergen. Magiskt! De bilderna kommer ni vilja se - jag lovar! Efter en god middag följde karaoke på båten, vilket ju är standardunderhållningen i Asien. Trevligt och högljutt, men kanske passade det inte i övrigt så bra ihop med det majestätiska landskapet...

Idag har vi legat uppe på soldäcket hela dagen och insupit vyerna, innan vi fick lunch och återvända på den 3,5 timme långa turen tillbaka till Hanoi. Häftiga dagar med ett makalöst väder!

Nu skall vi fräscha till oss lite innan middagen. Idag är det 37 grader inne i Hanoi och asvarmt, så det blir nog inga långa turer.

Kram!

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hej på er lyxkryssare
Det låter helt förtrollande det ni berättar och som vi förstår lider ni ingen större nöd. Fortsätt att njuta av tillvaron och det vackra landet.
Här i Svedala är det nu riktig sommar med 30 grader i luften och 23 i vattnet och kommande natt ska bli den första tropiska denna sommar enligt väderspåmännen. Lite gott för oss också!
Vi kan också hälsa från blommorna, stora svarta krukan kommenderar ”giv akt” och gör honnör varje morgon varefter alla unisont tackar för gårdagens formidabla mat och skötsel. Inget snack om bantning där inte!
I morgon kommer Milla och Tobbe och vi ska åka ut i skärgården med båten för att sola och bada. Härligt!
Nu måste vi runda av för att hinna göra oss vackra inför kvällens middagsbjudning hos Soli och Ove.
Stor PoK Lisa och Kjell

7:26 AM  

Post a Comment

<< Home