Saturday, July 03, 2010

Mätta och belåtna

Nu sitter vi i hotellets väntlounge och slappar i väntan på att ta oss till vårt nattåg söderut. Det känns som att det kommer bli lite äventyrligt och vi har hört allt från att det kan vara jättebra och väldigt mysigt till att det skall vara varmt/kallt, insekter/kackerlackor/galna vietnameser som vill in i kupén och skitiga lakan. Vi har försökt att förebygga en del av problemen genom varm tröja och myggmedel lättillgängligt, bokning av alla fyra bäddarna i egen sovkupé och två stycken silkesreselakan inköpta här i Hanoi för en spottstyver. Vi får se hur det går - imorgon vid halvelvatiden på förmiddagen skall vi vara framme.

Idag har dagen i första hand ägnats åt shopping och sightseeing i gamla stan. Varmt, hektiskt och mysigt! Vi käkade glass på mysiga Fannys Ice Cream vid sjön. Det krävs minst en rejält svalkande dryck- eller glasspaus i timmen om man skall orka vara utomhus. Idag har det varit 38 grader här. Ola har fått någon besvärlig liten förkylning så vi har också varit på apoteket och fått tre olika sorters medicin mot hosta. Demonstrationen om hur de skulle användas var väldigt kroppsspråklig med smackanden (för sugtablett) och glas-i-handen-gest (för svälja) och så kombinerades detta med ett uppvisande av antal fingrar för hur ofta de skulle tas. Vi får se hur det funkar - han lever fortfarande iallafall.

Middag idag igen på ett mysigt ställe med god mat. Vi smarrade i oss, chilirevbensspjäll, nudelfriterade tigerräkor, färska vårrullar med räkor och en fantastisk bananblommesallad med torkad biff. Fortsätter maten på resan vara lika god fortsättningsvis kommer nog detta kvala in som nytt favoritmatreseland. Ola har fortfarande lite problem med koriandern, men vi får se om han vänjer sig :-)

Vi hörs när vi kommer till Hué!

Kram

0 Comments:

Post a Comment

<< Home