Saturday, July 17, 2010

Nu är det lyx igen, ja nu är det lyx igen...

Imorse flyttade vi till nytt hotell här i Nha Trang. Vi bor nu på Ana Mandara hotel några kvarter längre bort och här ska vi stanna de få nätterna som är kvar fram till hemresan. Det känns ofattbart skönt att få varva ned på ett riktigt lyxställe. Det här hotellet är typ det enda i hela Nha Trang som ligger direkt på stranden och har privat strand. Vi bor i en lyxig garden bungalow som är inredd med allt man kan önska sig - fantastisk balkong och jacuzzi i badrummet! Sedan är det naturligtvis det där lilla extra som finns på alla de här lyxställena - du välkomnas med iskall väldoftande handduk, iskall ingefärsdryck och en passionsfrukt fylld med hemgjord passionsfruktssorbet. På stranden kommer de runt och delar ut frukt och våta handdukar under tiden man ligger där. Lunchen inleds naturligtvis med en gratis liten fruktshot och en överdådig brödkorg. På rummet väntar oss små presenter med godsaker både på överkastet och i en vacker korg på bordet... Listan kan göras hur lång som helst!

Givetvis har lyxen också en baksida - de tar ut hutlösa priser för t.ex. drycker. En flaska vatten kostar motsvarande 40 svenska kronor, trots att alla andra restauranger i Vietnam tar typ max 10 kronor (och ofta mindre). Denna typ av frågor orkar vi dock inte lägga onödigt med kraft på att irritera oss på utan nu ligger fokus på att njuta fullt ut de sista dagarna. Vi skall suga i oss av lyxen, sola och bada och det finns ett par tider inbokade på ställets spaanläggning. Gött!

Nu är vi iallafall hemkomna från en bättre middag på Lantens innehållande ugnsbakade räkor med ost, vitlök och smör; en stor ananas fylld med sauterad biff tillsammans med sötsur sås och grönsaker samt marinerad tunnt skivad kyckling som vi själva fick grilla på en liten bordsgrill och smarra i oss med goda tillbehör. Låter helt OK va?

Nu sitter vi i hotellets bibliotek och kollar internet innan vi skall dra oss tillbaka för kvällen! Kram!

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Det viftar i koftan i dag
Igår var det klass 1 varning igen och det börjar kännas lite tjatigt och oseriöst. Efter 4 sådana varningar för Vänern med omnejd har vi totalt inkasserat ca 20 mm regn och hört åska på avstånd. Verkar som SMHI har lite dålig koll!
Nåväl hemkomna efter vår Karlstadvisit mötte vi två lite sura damer vilket de visade genom att inte hälsa på oss. Men de kunde bara hålla minen i en halvtimme sen blev gosebehovet för stort.
Lisa fick gå upp tidigt denna söndagsmorgon för att åka till Karlstad för att besöka jourtandläkaren med den nyss rotfyllda tanden. Det hela tog fart i går eftermiddag så hon beställde tid redan då. Hon såg i morse ut att fått barnsjukdomen ”påssjuka”, sned och vind i hela ansiktet. Synd om Lisa!
Här blåser det kraftigt i dag och de små damerna är måttligt imponerade vilket gör att glasaltanen är en bra tillflyktsort.
Som vi läser så har ni det fortfarande underbart så vi kan bara säga, NJUT.
Stora kramar Lisa och Kjell

1:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hej godingar!

Ja lite lyx är väl aldrig fel att avsluta med :-) Verkar verkligen vara ett väldigt fint ställe ni bor på. Vi ser absolut fram mot att se bilderna vid hemkomst!

Kan ju börja med att avslöja vad vi gjorde i fredags kväll. Vi åkte till Ica Parken och köpte lite gott till att göra egna smörgåsar och så pös vi iväg till vårt favoritställe Leken. Där var det helt underbart och fantastiskt på alla sätt. Vi inmundigade oss våra goda smörgåsar och sen hann vi faktiskt med ett parti Yatzy (jippi!!!). Lite läsning på det och vi var helt avslappnade inför helgen!
Igår var vi hos Jimmie, Camilla och alla barnen och åt middag. Camilla gratulerade vi lite i efterskott och Måns lite i förskott! Helt klart en lyckad kväll. Idag har vi gjort lite måsten (dom försvinner tydligen inte bara för att det blir sommar och varmt, konstigt!). Vi får se vad kvällen har att ge. Det blåser väldigt här så bad har faktiskt inte varit aktuellt än, men mojnar det så vore det ju en perfekt kvällsutflykt!

Njut nu allt vad ni kan!

Varma kramar från Milla o Tobbe

5:15 AM  

Post a Comment

<< Home