Friday, July 09, 2010

På visit i ett franskt Vietnam

Igår anlände vi till den pittoreska staden Hoi an, som är precis hur gullig som helst. Hoi An är en av sydostasiens äldsta städer och stadskärnan finns med på UNESCO:s världsarvslista. I stadskärnan får ingen bilkörning förekomma utan det är mest cyklar och cyklos på dessa små gränder.

Vi bor på ett franskkolonialt boutiquehotell som heter Ancient House Resort och ligger mittemellan stadskärnan och stranden vid floden. Väldigt pittoreskt och mysigt ställe med en mysig trädgård med pool på innergården. Rummen är inredda i fransk vit stil och vi blir bortskämda med små godsaker varje dag. Hotellet har också en shuttle bus som skjutsar till stadskärnan och stranden med jämna mellanrum.

Denna dag inleddes med ett första besök hos vår skräddare. Vi blev tipsade om henne av ett norskt par vi träffade i Hué och hon hade verkligen gjort jättefina grejer till dem. Hoi An kallas för skräddarstaden eftersom det är skräddare överallt och oerhört billigt att sy upp kläder. Vi har nu gjort en jättebeställning hos henne så nu blir det provningar ett par dagar framåt. Kändes iallafall mycket bra med henne - väldigt professionell.

Vi drog sedan iväg till stranden Cua Dai Beach, som visade sig vara en enormt vacker strand. Längre än vad man kunde se i båda riktningarna och ljus, fin pudersand. Havet var dessutom rent och härligt och faktiskt förhållandevis svalt jämfört med andra ställen i Sydostasien - skönt! Det blåste också ljumma vindar hela tiden så att det aldrig blev för varmt. Till lunch - nyfiskade grillade musslor, såklart!

Ikväll har vi besökt en riktig gourmetrestaurang som heter Morning glory och smarrat i oss krabbwontons, rispannkakor med örter, supersmarrigt ankbröst med bananblommesallad samt grillad bläckfisk fylld med fläskkött och räkor. Enormt gott!

Efter att ha nattbadat i poolen skall vi nu ta och knyta oss... Nattinatt och kram!

1 Comments:

Blogger Bente Kaj said...

Ursäkta, men vad är ... vit stil?

8:30 AM  

Post a Comment

<< Home